Tokia ypatinga galimybė išgirsti tris muzikos žvaigždes viename koncerte gali būti tik kartą per metus – Naujųjų metų išvakarėse.

Planuojama, kad keturiuose koncertuose apsilankys apie 25 tūkstančius žiūrovų.

„Slade”

Viena ryškiausių glam roko grupių susikūrė 1966 m. Didžiojoje Britanijoje. Kolektyvo aukso amžiumi galima vadinti aštuntąjį dešimtmetį, kai net 17 grupės singlų iš eilės pateko į nacionalinį britų Top-20, taip istoriškai priartėjus prie „The Beatles” rekordo (22 hitai iš eilės). Ilgaplaukiai, avintys ilgaaulius batus ant milžiniškos platformos ir dėvintys spalvingus, kone karnavalinius kostiumus, „Slade” stebino publiką ne tik savo ekstravagantišku įvaizdžiu – grupės firminiu stiliumi tapo supaprastinti rašyboje bei netaisyklingi dainų pavadinimai. Didžiausiais grupės hitais tapo „Coz I Luv You“, „Mama Weer All Crazee Now“, „Cum On Feel the Noize“, „My Oh My“, „Radio Wall of Sound“, „Gudbuy T’Jane”, „Everyday” ir daugelis kitų, o 2013 m. savo keturiasdešimtmetį minėsiantis singlas „Merry Xmas Everybody“ jau pelnytai vadinamas amžinąja kalėdine daina.

„Slade” įkvėpė ir turėjo didelės įtakos visai plejadai muzikos pasaulio žvaigždžių – Ozzy Osbourne’ui, Tomui Jonesui, Alice Cooperiui, Ritchie Blackmore’ui, grupėms „Kiss”, „Motley Crue”, „Def Leppard”, „Oasis”, „Twisted Sister” ir kitiems.

„Sweet”

Taip pat viena iškiliausių britų glam roko grupė susikūrė 1968 metais Didžiojoje Britanijoje. Pirmasis sėkmingas singlas „Funny Funny” pasirodė jau 1971 m., kai kolektyvu pradėjo rūpintis garsus prodiuserių duetas Nicky Chinnas / Mike Chapmanas. Po antrosios sėkmės su daina „Co-Co”, užkopusia į antrąją vietą radijo stočių topuose, „Sweet” atitrūko nuo bubblegum stiliaus repertuaro ir perėjo prie šiek tiek sunkesnio žanro.

Pirmasis glam roko singlas „Wig-Wam Bam” pasirodė 1972 m. ir užėmė ketvirtą poziciją britų hitų lentelėse. Dėl pabrėžtinai provokuojančio seksualumo, nepadorių gestų ir siautulingų šokių scenoje „Sweet” koncertai buvo uždrausti kai kuriuose klubuose, tačiau būtent tai pelnė grupei didžiulį žiniasklaidos dėmesį. Nežabotas elgesys, laukinės aistros, keisti blizgantys kostiumai ir išmarginti makijažu veidai varė iš proto dešimtis tūkstančių rėkiančių iki užkimimo paauglių...

Pirmuoju Nr.1 hitu Anglijoje tapo daina „Block Buster!”, o grupės populiarumą muzikos olimpe užtikrino vienas po kito leidžiami superhitai - „Hell Raiser”, „The Ballroom Blitz”, „Teenage Rampage”, „The Six Teens”, „Fox On The Run”, „Love Is Like Oxygen”, kuriuos gyvai galima bus išgirsti ir Kaune.

Thomas Andersas (ex “Modern Talking”)

Milijonų moterų svajonių vyras, buvęs žymaus dueto „Modern Talking“ narys Thomas Andersas (tikrasis vardas Berndas Weidungas) gimė 1963 metais Vakarų Vokietijoje. 1982 m. Thomo pažintis su prodiuseriu ir kompozitoriu Dieteriu Bolenu tapo lemtinga – jiedu susibūrė į duetą „Modern Talking”, vieną populiariausių grupių per visą pop muzikos istoriją. Vien per trejus metus (1985 – 1987) grupė pardavė per 65 mln. įrašų, o singlas „You’re My Heart, You’re My Soul” buvo Nr.1 net 35 šalių radijo stočių topuose. Sėkmė lydėjo ir kitus grupės hitus, tokius kaip „You Can Win If You Want”, „Cheri, Cheri Lady”, „Brother Louie”, kurie buvo ir iki šiol yra vieni geidžiamiausių bet kurios šalies disko šokių aikštelėse.

1987 m. duetas iširo ir muzikantai užsiemė solinėmis karjeromis, tačiau neilgam - 1998 m. buvo nuspręsta pabandyti antrąjį kartą ir „Modern Talking” atsikūrė. Šį kartą Thomo ir Dieterio bendradarbiavimas tęsėsi penkerius metus (1998 – 2003), tačiau pasiekta buvo taip pat daug – išleisti 6 komercinės sėkmės sulaukę albumai, o „World Music Awards” apdovanojimuose grupė atsiėmė „Daugiausiai įrašų pardavusios Vokietijos grupės” laimėjimą. Per visą „Modern Talking” istoriją grupė pardavė daugiau kaip 120 mln. įrašų ir šiai dienai yra daugiausiai įrašų pasaulyje pardavusi Vokietijos grupė, kiekiu aplenkianti net „Scorpions” ir „Rammstein”. Po antrojo ir galutinio išsiskyrimo 2003 m. muzikantai vėl pasuko skirtingais keliais – Dieteris Bohlenas kuria dainas kitiems atlikėjams, rašo knygas ir teisėjauja Vokietijos talentų šou konkursuose, tuo tarpu Thomas Andersas sėkmingai tęsia solinę karjerą – išleido 9 solinius albumus ir aktyviai koncertuoja įvairiose pasaulio šalyse.

Koncertai vyks:
Gruodžio 28 d. Vilniuje, „Pramogų arenoje“
Gruodžio 29 d. Kaune, „Žalgirio arenoje“
Gruodžio 30 d. Klaipėdoje, „Švyturio arenoje“
Gruodžio 31 d. Šiauliuose, „Šiaulių arenoje“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)