„Penktadienio vakarą su draugų kompanija laiką leidome prie vilniečių pamėgto Baltojo tilto. Sėdėjome ant žolės, kuomet prie mūsų priėjo du rusakalbiai vyriškiai. Jie pasiūlė užsidirbti pinigų – 20 eurų. Viskas, ką reikėtų padaryti, iš savo telefono aparato, įsidėjus jų nupirktą „Pildyk“ kortelę, išsiųsti kelias SMS žinutes. Kaip paaiškėjo vėliau, tos žinutės – balsai už Rusijos atstovę Diną Garipovą, kuri šiais metais dalyvauja „Eurovizijos“ dainų konkurse“, - savo laiške rašė DELFI skaitytojas Mindaugas.

Vaikinui buvo pasiūlyta surinkti dešimties žmonių kompaniją ir, atėjus prie Baltojo tilto esančios picerijos, aptarti būsimą balsų pirkimą. Deja, į sutarta vietą rusas neatvyko, bet susisiekti su juo telefonu pavyko be problemų. Vyras aiškino, kad vaikinui buvo liepta surinkti dešimt žmonių šeštadienio vakarui, o pas kiekvieną iš jų turėjo būti penki mobilieji telefonai.

Surinkus žmones vyras liepė skambinti jam ir, susitikus sutartoje vietoje, balsuoti už Rusijos atstovę „Eurovizijoje“. Kiekvienam balsavusiam buvo pažadėtas 20 eurų atlygis, o tam, kuris surinko žmonių kompaniją, 50 eurų suma. „Eurovizijos“ balsų pirkėjas pažadėjo susitikti šeštadienio vakarą, prieš pat didįjį dainų finalą.

„Įdomu, kokiu tikslu Rusijos atstovai perka balsus „Eurovizijoje“. Ar tai būdas, garantuojantis aukštą vietą finale? O gal noras parodyti kitoms Europoms šalims, kad Rusija vis dar neprarado įtakos buvusiose SSRS valstybėse?“, - savo laiške rašė Mindaugas.

Panašus pasiūlymas jau klaidžioja ir socialiniame tinklapyje „Facebook“. 50-ties eurų suvilioti lietuviai ieško internete savanorių, kurie norėtų balsuoti už Rusiją „Eurovizijoje“. Tiesa, skelbime rašoma, kad užteks ir trijų telefonų, tačiau suma bus 10 eurų.

„Yra pasiūlymas! Reikalingi žmonės, kurie galėtų vakare ateiti į barą centre (kokį dar bus patikslinta) ir ten per „Euroviziją“ reiks balsuoti telefonu, kiekvienas turėtų turėt po 3-5 telefonus, bus išduotos visiems kortelės. Tiesiog reiks balsuoti, užmokės kiekvienam po 10 eurų, vaišins alum ir pan.,Per trumpa laiką ir nieko nedarydami uždirbsit apie 40 litų. Čia viskas normaliai... Tiesiog muzikantai skiria tam tikrą biudžetą, kad padidinti savo šansus „Eurovizijoj“. Pats nesenIai gavau šitą pasiūlymą iš organizatorių ir įsitikinau. Jei sudomins PM! Komandoje gali būti minimum dešimt žmonių (kitaip neapsimoka mokėt)... yra trys ....reikia dar septynių“, - rašoma vienoje socialinio tinklapio grupėje, kurioje skelbiasi žmonės, ieškantys kompanijos.

DELFI skaitytojas Mindaugas taip pat atsiuntė garso įrašą, kuriame tariasi su balsų pirkėju dėl smulkesnių detalių:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (908)