„Pastaraisiais metais vis dažniau bendradarbiaujame su skirtingų sričių muzikantais, tai visada atneša mums didelę naudą. Jausmas, kai girdi savo kūrybos interpretaciją, atliekamą profesionalų, kai muzika persikelia į naują dimensiją ir vėl išgyveni tuos kūrinius iš naujo, yra nuostabus“, – po bendros repeticijos sakė dueto „Golden Parazyth“ narys Aurimas Vilkišius.

„Akustinis ir elektroninis garsas tikrai nekonkuruoja tarpusavyje, o tik papildo vienas kitą, todėl galima pasiekti tokių rezultatų, kokių atskirai nepavyktų. Kurdami naują muziką, mes vis dažniau deriname skirtingos prigimties garsus. Svarbiausia yra ne pats atkurtas garsas ir jo kokybė, o atlikimas, pojūtis, žmogus“, – sako A.Vilkišius.

Projekto „AGATA Langai“ meno vadovas ir koncerto siela Arnas Mikalkėnas bendra repeticija su „Golden Parazyth“ taip pat liko labai patenkintas. Koncerte visiškai naujai suskambės du garsūs „parazitų“ kūriniai: „Game of Love“ ir „Owner of my Life“.

Anglų kalbą į koncertą „AGATA Langai“ įsileido pirmą kartą, mat programa garsėja tuo, kad ypač puoselėja lietuviškumą ir kūrinius stengiasi atlikti tik gimtąja kalba. „Visada buvo ir bus dvi žmonių grupės: vieni pirmenybę skiria muzikai, kiti – žodžiams. Tiems, kam ypač svarbūs žodžiai, turbūt mieliau klausysis dainos, atliekamos gimtaja kalba... Man asmeniškai muzika yra prioritetas, o balsas tik dar vienas instrumentas“, – sako A. Vilkišius.

Anglų kalbos atsiradimą koncerte paaiškina ir A. Mikalkėnas. Anot jo, šiemet koncerto tema – emigracija. O emigruoja lietuviai dažniausiai į anglakalbes šalis, todėl koncerte natūraliai susijungė dvi kalbos. „AGATA Langai“ vadovas prisipažino, kad su emigracija susidūrė tiesiogiai – į užsienį išvyko keli talentingi jauni muzikantai, programos dalyviai. Todėl emigracijos problemai skirtas ir naujas „AGATA Langai“ kūrinys „Airiškų rožių dienos“. „Kompozicija pasakoja apie žmogų, kuris nori grįžti namo“, – sako A. Mikalkėnas. Jis pasakojo, kad kūrinyje daug vietos improvizacijai, todėl jis kaskart suskamba naujai.

Intriguoja ir paskutinis būsimo koncerto kūrinys, tiesmuku pavadinimu „Kuo didesnis miestas, tuo didesnis kaimas“. „Dažnas jaunas žmogus, atvykęs į didmiestį, pamiršta savo kilmę, neretai netgi jos gėdinasi. Norime pabrėžti, identiteto svarbą. Žymiausi Lietuvos kultūros ir politikos veikėjai taip pat kilę iš provincijų. To nereikėtų niekada pamiršti“, – sako muzikantai.

Tarptautinės muzikos dienos koncertą tiesiogiai transliuos televizjos kanalas LRT kultūra. Projektas „AGATA Langai“ yra vykdomas asociacijos AGATA iniciatyva ir iš dalies finansuojamas iš Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos programos lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)