Viskas prasidėjo daugiau nei prieš pusmetį, kai internete paskelbtas Sauliaus Baradinsko režisuotas vaizdo klipas „Į Venesuelą“ patraukė Venesuelos žiniasklaidos dėmesį. Po kelių vietos žiniasklaidos straipsnių vaizdo klipo peržiūros šoktelėjo kone perpus, pasipylė komentarai, žinutės, pasidalinimai „Facebook“ ir „Twitter“ tinkluose.

„O juk iš tikrųjų daina ne apie Venesuelą, o apie lietuvio vyro įsivaizduojamą svajonių šalį, kur pigus benzinas, saulė, jūra, merginos, o kas svarbiausia – galimybė pasislėpti nuo šeimos ir kitų rūpesčių, kur nieks tavęs nesuras. Argi tai ne svajonių šalis?“, – aiškino grupės vokalistas Martynas Enčius.

Tačiau nuo šiol Venesuelos baruose ir paplūdimiuose lietuvių hitas „A Venezuela“ skambės ir vietiniams suprantama kalba.

„Po dainos išpopuliarėjimo Venesueloje jautėmės lyg dar ne viską būtume padarę, todėl pradėjome ieškoti Lietuvoje gyvenančių ispanakalbių, kurie pagelbėtų išversti dainos tekstą. Misija buvo nelengva, nes nenorėjome prarasti dainos simbolių ir prasmės. Tikime, kad pavyko, nors galim numanyti, kad venesueliečiai nesusilaikys nepakomentavę tarimo ir ieškos „kabliukų“ vertime. Bet ką gali žinoti, gal ispaniška dainos versija vieną dieną atvers duris turui į Venesuelą?“ – šypsojosi grupės nariai.

Vaizdo klipas „Į Venesuelą“ M.A.M.A apdovanojimuose šiemet buvo pripažintas metų vaizdo klipu, o „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – metų proveržiu.

Džiugiai nusiteikusi grupė balandžio mėnesį kviečia į koncertinį turą „Daugiau veiksmo“ penkiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune, Druskininkuose ir Panevėžyje. Turas prasidės balandžio 1 dieną Vilniuje „Legendos“ klube (buvęs „New York“) ir baigsis balandžio 30 dieną Panevėžyje „Tauros lofte“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)