Šiais metais festivalis į Naisius pakvietė jau aštuntąjį kartą, o organizatoriai atvykusiems žadėjo, jog jų laukia „geriausi atlikėjai, įdomios pramogos, edukacijos, susitikimai su žinomais žmonėmis ir gera nuotaika“.

Tačiau iš muzikos žvaigždžių koncertuoti liko tik Saulius Prūsaitis, Jurgis Didžiulis, Merūnas Vitulskis ir „BIX“ pakeitusios „Naktinės personos“.

Saulius Urbonavičius-Samas iš atlikėjų gretų nusprendė trauktis, kai sulaukė dviprasmiško organizatorių skambučio.

„Sulaukėme skambučio iš organizatorių, jie kalbėjo su tokiomis užuominomis, kad gal to nesakykite ar nedarykite. Man to užteko“, – apie sprendimą trauktis iš festivalio kalbėjo Samas.

Netrukus pasirodyti „Naisių vasaroje“ atsisakė ir Vaidas Baumila.

„Audros debesys pasiekė mane ir Indijoje, – feisbuke rašė atlikėjas, šiuo metu atostogaujantis toli nuo Lietuvos. – Sėdėdamas ant motociklo vingiuotuose keliuose Ladakh išsakiau savo poziciją apie politinį festivalio „Naisių Vasara“ atspalvį. Griežti žodžiai nepraslydo pro akis ir buvau paprašytas viešai atsiprašyti, kitaip tariant – išsižadėti savo nuomonės ir savų principų.“

V. Baumilos nuomone, tokia organizatorių pozicija pažeidžia jo, kaip piliečio, teises.

„Manau, kad žodžio laisvė yra bet kokios demokratinės valstybės pagrindas, todėl atsiprašyti neketinu ir jei vieno asmens ambicijos ir jautrumas kertasi su idėja koncertuoti žmonėms, aš turiu atsitraukti. Koncertuoti festivalio svečiams norėjome – nes toks mūsų darbo tikslas. Tačiau šįkart pozicijos per stipriai išsiskyrė – nenorime būti cenzūruojami. Tad pasitarę su grupe galime pasakyti, kad mūsų festivalyje Naisiuose nebus.“

Tačiau tai nesutrukdė žmonėms gauti nemokamų pramogų ir laukti kitų atlikėjų: jau nuo pietų į Naisius traukė šeimų pilni automobiliai, čia buvo siūloma įvairių paskaitų, kursų, dirbtuvėlių.

Veiksmas vyko didžiulėje teritorijoje – koncertai didžiojoje scenoje, paskaitos Kultūros rūmų salėje bei Baltų arenoje.

Renginyje apsilankė ne tik pats festivalio globėjas Ramūnas Karbauskis, bet ir Agnė Širinskienė, taip pat tarp susirinkusiųjų buvo galima išvysti Aurelijų Verygą, Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį.

Iš pradžių visus atvykusius lepino puikus oras, tačiau koncertuojant Merūnui ėmė lyti lietus. Jam susirinkusieji buvo puikiai pasiruošę - vieni slėpėsi po skėčiais, kiti - po apsiaustais.

"Aš labai džiaugiuosi, kad vyksta toks festivalis, kuriame pakampėse nesivolioja neblaivūs žmonės. Neabejoju, kad kartais galima atsipalaiduoti ir nesisvaiginant", - DELFI sakė 35-erių Katerina, į Naisius atvykusi iš Joniškio.

"Koks čia festivalis, jei kažką draudžia? Kai draudžia, tai specialiai norisi elgtis priešingai ir prisigerti iki žemės graibymo", - kitokią nuomonę išreiškė šiaulietis Algis.

"Mes čia atvažiavome pabūti su šeima, papramogauti. Važiuojame ir į kitus festivalius, mums netrukdo, jei juose yra pardavinėjamas alkoholis. Svarbu, kad čia daug pramogų vaikams, tuomet smagu ir mums", - sakė Lina, pakalbinta stumiant vaikišką vežimėlį.

Festivalio teritorijoje buvo pilna ženklų, jog čia vartoti alkoholį ir juo prekiauti griežtai draudžiama. Tuo šis festivalis ir skiriasi nuo kitų - čia žmonės linksminasi nevartodami alkoholio, dauguma susirenka su šeimomis.

Sekmadienį festivalio organizatoriai kvietė į Sporto dieną.

Kviečiame pamatyti tiesioginės transliacijos vaizdo įrašą:

Festivalio akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2019)