Anot pareigūnų, iki 16 valandos atliekant patikrinimą, septyni vairuotojai neviršijo leistinos alkoholio kiekio normos.

Buvo nustatyti ir du vairuotojai bei keleivis, kurių seilėse aptikta narkotinių medžiagų. „Šių asmenų organizmuose aptikome ekstazio, kokaino, amfetamino, metamfetamino ir kanapių pėdsakų. Esame į pagalbą pasitelkę įmonę, kuri turi narkotikų aptikimo aptaratūrą ir gali identifikuoti aštuonias narkotines medžiagas ir jų stiprumą. Tikriname įtarimų dėl savo elgesio ar vairavimo sukeliančius asmenis. Siekiant ištirti, ar žmogus neseniai nevartojo narkotikų, imamas seilių mėginys", - pasakojo Lietuvos kelių policijos tarnybos vyriausiasis tyrėjas Jonas Davidonis.

Anot jo, daugelis sustabdytų poilsiautojų teisinasi, kad važiuoja į artimiausią parduotuvę nusipirkti maisto ir gėrimų, mat festivalio teritorijoje kainos pernelyg didelės. Toks didelis skaičius pažeidėjų nustebino pareigūnus. „Dirbame ir Vilniuje, ir kituose miestuose, o čia vidury baltos dienos, kur žmonės mato, kad policijos pareigūnai atlieka reidą, vis tiek pasitiki savo jėgomis ir vairuoja neblaivūs ar apsvaigę nuo narkotinių medžiagų. Norėtųsi, kad poilsiautojai pasitelktų sveiką protą ir nerizikuotų savo ir kitų gyvybėmis", - sakė pareigūnas

Festivalio atstovas Aivaras Gelžinis sakė, kad organizuojant renginius visuomet stengiasi aktyviai bendradarbiauti su policijos pareigūnais, apsaugos, greitosios ir ugniagesių tarnybomis. „Mums svarbiausia - renginio svečių ir dalyvių saugumas. Festivalis vyksta sklandžiai, sėkmingai. Renginio teritorijoje neįvyko nė vieno incidento. Saloje dirba apsaugos pajėgos, budi medikų tarnyba, todėl festivalio žiūrovai pramogomis ir koncertais mėgaujasi visiškai saugiai", - sakė A. Gelžinis.

Kol kas policijos pareigūnai neketina palikti apylinkių. Elektroninės muzikos festivalis „Betsafe Radistai Village 2017” turėtų baigtis jau rytoj 15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)