„Kaip lietuviškai bus f** awesome?“ – nuo scenos susirinkusiųjų klausė Švedijoje gyvenantis amerikietis Brianas Krameris. Kartu su Aleksandru Belkinu ir jo grupe „The Road Band“ žymusis muzikantas atliko bliuzo hitų ir autorinių kūrinių turtingą programą. „Jau repeticijoje mačiau, kad mums festivalyje bus smagu“, – kalbėjo B. Krameris. Jų jungtinis pasirodymas susirinkusiems ypač patiko. Publika neskubėjo žvaigždžių paleisti namo.

Lygiai kaip ir Shannos Waterstown bei „Latvian Blues Band“ kompanijos. Ugningoji amerikietė parodė savo stulbinančių gilumų vokalą, kurio galėjai klausytis iki ryto.

„Bliuzas turi gyvuoti, ir moterys jame atlieka svarbų vaidmenį. Mylėkite bliuzą, tai yra pamatinis dalykas. Ir jūsų festivalis yra ypatingas – čia bliuzas plaukia po atviru dangumi, o aš turiu progos pasirodyti su šiais šauniais Latvijos vyrukais“, – kalbėjo Shanna.

Kol ji kalbėjosi su žurnalistais, vienas gerai nusiteikusių latvių muzikantų Shannai už nugaros palaipsniui nusirenginėjo. „Sakykite, kada turėčiau liautis“, – ištarė jis, griaudint kolektyviniam juokui. „Būk užsidegęs, bet lik su kelnėmis“, – kvatodama jaunuoliui atsakė bliuzo diva.

Pirmojo vakaro vyšnaite ant torto tapo lietuvių grupė „Baltasis Kiras“. Nors scenoje jie pasirodė antrą valandą nakties, publika nė neplanavo skirstytis. O kai grupės lyderis Tautvydas Augustinas pakvietė į sceną „bliuzo karalių“ Aleksandrą Belkiną ir jam pritariant armonikėle atliko garsiąsias „Lūpytes“, minia tiesiog ėjo iš proto.

Oficialiam koncertui Didžiojoje scenoje pasibaigus, muzika nuvilnijo per visą festivalio teritoriją. Kadangi naktis buvo šviesi ir šilta, gitarų akordus pažįstantys vaikinai persikėlė į paplūdimį, o merginos grupelėmis sekė jiems iš paskos. Kiti mažuosius koncertus surengė palapinių miesteliuose. Dar penktą ryto muzika skambėjo barų zonoje ir ten šoko šimtai žmonių.

Šiandien „Bliuzo naktys“ padovanos dar vieną įsimintiną vakarą, kurio pagrindinė žvaigždė – Earlas Thomas. Po praėjusios nakties įspūdžių amerikietis jau norėtų grįžti į Lietuvą, dar nė nespėjęs išvykti iš jos. Didelė įspūdį jam paliko visuotinai kuriama nuotaika. Svečio foto-kroniką gausiai papildė ir ugnies fakyrai, vidurnaktį surengę stulbinantį pirotechnikos šou.

Šeštadienį nuo 10 val. ryto gyva muzika skamba legendinėje „Bliuzo naktų“ pašiūrėje. Kaip tik ten prieš 24 metus viskas ir prasidėjo. „Mano vaikas tuomet dar nevaikščiojo. Kol dainavau, jis sėdėjo mašinoje ir valgė agurkus iš močiutės suruoštos pintinės“, – prisiminė dainininkė Arina. Jos sūnus Martynas, užaugęs šiame festivalyje, bliuzą jaučia kraujyje: nors šiuo metu gyvena užsienyje, vakar likus pusvalandžiui iki koncerto paskambino mamai ir palinkėjo gražaus pasirodymo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)