Šiemet festivalis gali pasigirti trimis scenomis: „Nissan Feel Free“, „Monster/Roko naktų“ scena, bei pagrindine „Galapagų“ scena. Festivalį šiemet pradėjo rokeriai „Hayley‘s Royal Whore“, taip pat duoklę repo gerbėjams atidavė Lilo ir Innonime duetas, bei grupė „Tie Geresni“.

Festivalių dalyvių anšlagas prasidėjo apie 20 valandą, tuo metu prie įvažiavimo į Zaraso salą susidarė nemenkos spūstys, o savanoriaujančiam jaunimui darbų krūvis išaugo kone trigubai. Tuo pat metu ant pagrindinės „Galapagų“ scenos žengė mūsų tautiečių duetas „Golden Parazyth“. Penktus metus gyvuojančios grupės nariai prisistatantys GP ir K@ dar kartą parodė, kad sugeba viską aplink užlieti nesustabdoma muzikine energija.

Vėliau scenoje pasirodė tikri muzikos grandai – „Antis“. Vyrai „Galapagų“ festivalyje koncertavo pirmą kartą ir pristatė vasaros koncertų turą „Baisiai džiugu!“ Porą pirmų dainų su legendine grupe atliko naujausias jų dainas prodiusavęs Victoras Diawara. Naujos „Anties“ dainos sunkesnės, tekstai griežtesni, tačiau gerbėjams grupė įtiko ir patiko – jau nuo pirmųjų akordų į viršų kilo susirinkusiųjų rankos, o kiekvieną Algirdo Kaušpėdo pasisakymą lydėjo palaikantys šūksniai.

Beje, specialiai šiam turui sukurtus sceninius kostiumus A. Kaušpėdas demonstravo ypač noriai – persirengė tris kartus. Pirmasis kostiumas- ilgi žemę siekiantys kailiniai, kuriuose vis mirgėdavo raudonos ir baltos spalvos lemputės,- sukėlė nemažai nuostabos šūksnių. Antrasis, ypač prigludęs prie vyro kūno, kostiumas šiek tiek priminė žmogaus anatomiją, o paskutinysis scenos rūbas – ilgas, baltas, blizgus frakas ne vienam sukėlė malonią šypseną – A. Kaušpėdas žino kaip nustebinti klausytojus.

Atlikę keletą dainų iš savo naujojo albumo, taip pat, vokalisto teigimu, albumo perlą - dainą „Kurti“, grupė sudainavo seniai žinomus hitus – „Bokštai“, „Zombiai“, „Alyvos“ bei „Kažkas atsitiko“. Baigdamas grupės pasirodymą A.Kaušpėdas ragino jaunimą prikelti Lietuvą ir tvirtino tikintis šalies jaunuoliais.

Po neilgos pertraukos į sceną užkopė Baltarusijos atstovai „Lyapis Trubetskoy“. Jau 23 metus gyvuojanti grupė dėl savo aštrių, gimtinės politinei sistemai kritiką žeriančių dainų tekstų susilaukia Baltarusijos vadovų priešiškumo ir yra stipriai cenzūruojami. „Lyapis Trubetskoy“ vienas garsiausių kūrinių „Capital“ kelis kartus skambėjo pagrindinėje „Galapagų“ scenoje ir susilaukė ne tik festivalio svečių, bet ir mūsų tautiečių palaikymo.

Apranga stebino ne tik „Anties“ lyderis, bet ir festivalio dalyviai. Originalumu išsiskyrė bananu ir oranžiniais įkalinimo įstaigos kaliniais apsirengę vaikinai.

Čekai „Clawfinger“ 2009 ir 2010-ais metais pasirodę didžiausiame Europos festivalyje „Przystanek Woodstock“ nepasididžiavo ir atvyko į Zaraso salą. Vyrai miegančius žadino greitais roko ritmais, o vieną savo dainą papildė „Harlem shake“ šokio melodija, kuri susirinkusiuosius privertė dar labiau įsišėlti. Po svečių pasirodymo pagrindinė „Galapagų“ scena liko ilsėtis iki rytojaus vakaro.

Festivalio organizatoriai pasirūpino susirinkusiųjų patogumu: norintys pašokti linksminosi visai arti scenos, o pavargę prisėsdavo ant savotiško amfiteatro suolelių ar sėdmaišių. Iki pat vakaro veikė įvairios pramogos: kino teatras, „Ežio“ keltuvas, drąsą išbandantis „Nissan Feel Free“ atrakcionas ir daug kitų.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)