Edwardas Christopheris „Ed“ Sheeran (toks tikrasis dainininko vardas) jau keletą metų pelnytai tituluojamas britų muzikos sensacija. Gimęs 1991-aisiais mažame Framlinghamo miestelyje, savo dainas pradėjo kurti dar besimokydamas mokykloje. Vėliau dirbo gitarų techniku grupėje „Nizlopi“, kol 2008 m. persikėlė į Londoną ir pats pradėjo koncertuoti mažuose klubuose. Per 2009 metus Edas Sheeranas surengė net 312 koncertų, taip siekdamas pagerinti Jameso Morrisono rezultatą su 200 pasirodymų per metus, apie kurį perskaitė viename interviu.

Edą Sheeraną populiarumas užklupo 2011 m. kartu su „No. 5 Collaborations Project“, kuriame jis atkreipė sero Eltono Johno dėmesį ir sudomino Jamie Foxxą, pakvietusi Edą į savo radijo šou. Netrukus dainų kūrėjas pasirašė sutartį su įrašų leidybos kompanija „Asylum Records“ ir jau pirmasis debiutinis albumas „+“ su dviem megahitais „The A Team“ ir „Lego House“ tapo šešiskart platininiu Didžiojoje Britanijoje. Singlas „The A Team“ debiutavo trečioje britų grojaraščių topų vietoje, o „Lego House“ vaizdo klipe nusifilmavo vienas iš pagrindinių „Hario Poterio“ sagos aktorių, raudonplaukis Rupertas Grintas. Vien gimtojoje Anglijoje albumas buvo parduotas beveik 2 mln. kopijų tiražu.

Apdovanojimų taip pat neteko ilgai laukti – jau 2012 m. Edas Sheeranas laimėjo net dvi „Brit Awards“ premijas - „Geriausio dainininko“ ir „Britų proveržio“ nominacijose. Viso jaunasis atlikėjas yra nominuotas net 47 kartus (tarp kurių prestižiniai „Grammy Awards“, „MTV Europe Music Awards“, „World Music Awards“, „Young Hollywood Awards“, „Teen Choice Awards“, „MTV Video Music Awards“ ir daugybė kitų), iš kurių 11 kartų tapo nugalėtoju.

Tais pačiais metais Edas Sheeranas pradėjo bendradarbiauti su grupe „One Direction“ ir tapo jų dainų „Moments“, „Over Again“ ir „Little Things“ bendraautoriumi. Taip pat atliko savo hitą „The A Team“ karalienės Elžbietos II jubiliejaus iškilmėse bei kultinį „Pink Floyd“ kūrinį „Wish You Were Here“ – 2012 m. Londono Olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje.

Dar vienu svarbiu karjeros posūkiu jaunojo brito gyvenime tapo pažintis su Taylor Swift, kuri pakvietė Edą drauge įrašyti singlą „Everything Has Changed“ jos albumui „Red“. Albumas buvo parduotas daugiau kaip 12 mln. tiražu ir nominuotas „Geriausio metų albumo“ bei „Geriausio kantri albumo“ kategorijose 56-oje „Grammy Awards“ apdovanojimų ceremonijoje.

2013 m. kovo – rugsėjo mėn. Edas Sheeranas kartu su Taylor Swift surengė 64 koncertus jos gastrolinio turo Šiaurės Amerikoje metu.
2013 m. spalį pasirodė dainininko singlas ir vaizdo klipas „I See Fire“ - epinio filmo „Hobitas: Smogo dykynė“ garso takelis, akimirksniu tapęs Nr.1 daugelyje pasaulio šalių.

2014 m. birželio 23 d. pasirodė antrasis Edo Sheerano studijinis albumas „X“ su singlais „Don‘t“, „One“ bei „Sing“. Albumas tapo Nr.1 Anglijoje, JAV, Australijoje, Naujoje Zelandijoje, Kanadoje, Vokietijoje, Suomijoje, Danijoje, Šveicarijoje, Norvegijoje ir šiuo metu laikomas „greičiausiai parduodamu“ albumu Didžiojoje Britanijoje bei klausomiausiu per „Spotify“.

Lietuvoje jau daugiau kaip du mėnesius Edo Sheerano albumas „X“ tvirtai laikosi radijo stočių grojaraščių topų viršūnėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)