„Dovanoti savo muziką rytų šalių gyventojams norėjau dar savo karjeros pradžioje. Taigi man ši išvyka yra dešimties metų svajonė. Manau, kad turiu ką pasakyti Kinijos klausytojams“,– pasakoja dainininkė.

2007 metais MTV geriausia Baltijos šalių atlikėja pripažinta Jurga koncertuos svarbiausiuose Kinijos miestuose: Pekine, Šanchajuje, Tianzine, Nankine, Hefėjuje bei Hangdžou.

„Koncertai vyks teatrų salėse, prestižiškiausiuose klubuose bei žymiausių pasaulio muzikų pamėgtose koncertų salėse. Dar dabar negaliu patikėti, kad tai yra realu“,– teigia atlikėja.

Viešnagės metu Jurgos Šeduikytės laukia ne tik šeši skirtingi pasirodymai, bet ir interviu nacionalinėje Kinijos televizijoje.

„Koncertų organizatoriai puikiai rūpinasi turo reklama. Net tris pasirodymus transliuos kinų televizija, o mano dainos jau sausio mėnesį skambėjo svarbiausiose radijo stotyse. Turu besirūpinanti agentūra informavo, jog susidomėjimas mumis ir mūsų muzika labai didelis“,– pasakoja Jurga.

Kinijos klausytojus atlikėja ketina supažindinti ne tik su populiariausiais savo kūriniais, bet ir su mūsų tautos kultūriniu paveldu – sutartinėmis – bei kiniečių liaudies daina.

„Keliausiu kartu su jaunu elektroninės muzikos duetu „SillyCut“. Ši grupė taip pat koncertuos Kinijoje. „SillyCut“ narė, išskirtiniu balsu apdovanota Berta Timinskaitė sutiko su manimi atlikti lietuvių liaudies sutartinę, o kiekvieną pasirodymą baigsiu dainuodama kiniečių kalba. Tai – netikėtas siurprizas klausytojams ir pagarba visiems, atklydusiems į koncertus“,– sako Jurga.

Prie koncertinio turo įgyvendinimo prisidėjo Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos kultūros atašė Kinijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)