„The Forever 27 Club” - toks pavadinimas buvo duotas 7-ajame dešimtmetyje, kai iš muzikos pasaulio padangės netikėtai pasitraukė daug kultinių atlikėjų, nesulaukusių savo 28-ojo gimtadienio. Į šį liūdnai pagarsėjusių muzikos žvaigždžių sąrašą patenka tokios neeilinės asmenybės kaip Jimis Hendrixas, Kurtas Cobainas, Janis Joplinas, Brianas Jones'as, Jimas Morrisonas – jie visi buvo charizmatiški, pasiutę, išsimaudę šlovės, pinigų ir depresijos baseine. Visų jų pasaulis neteko jiems sulaukus vos 27 - erių.

„Kiekvienas šių muzikantų man kažką reiškia. Visi jie  - labai gabūs, gyvenę panašų gyvenimą ir mirę sulaukę tokio pat amžiaus. Tikras rokenrolas“, - tarsteli savo duoklę menų fabrike atiduosiantis atlikėjas Žilvinas Sebeika.

Neseniai tragiškai mirusi skandalingoji dainininkė Amy Winehouse taip pat prisijungė prie  šio mistinio panteono. Netikėtas įvykis ir paskatino renginio sumanytoją Viktorą Diavarą pagaliau įgyvendinti jau prieš porą metų brandintą idėją: „Šis koncertas bus skirtas atminti tiems, kurių muzika nemiršta“.

Rugsėjo 9-ąją „Lofto“ scenoje „Freaks on Floor“ atliks amžinojo klubo narių muziką, o vokalistai keisis ne kartą – savo pagarbą atiduos Markas Palubenka, Žilvinas Sebeika, Justinas Jarutis, Daiva Starinskaitė. Tą naktį atgis Kurto Cobaino, Jimio Hendrix’o, Amy Winehouse ir kitų „The Forever 27” narių dainos. Nepamiršti bus ir „The Doors“ - 2011-ieji yra grupės sielos Jimo Morrisono 40-ųjų mirties metinių metai.

Vokalistė Daiva Starinskaitė prasitaria: „Dalyvauti tokiame koncerte ir atiduoti pagarbą tokiems muzikos grandams man, kaip atlikėjai, reiškia labai daug. Jimis Hendrixas, „The Doors“, Nirvana - man artimiausi, tačiau klausiausi turbūt visų „The Forever 27” klubo narių muzikos tiesiog skirtingais gyvenimo laikotarpiais. Jie paveikė mano kūrybą ir nuolat įkvepia naujoms idėjoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)