Pranešama, kad Asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ Tarybos patvirtintas komisijos narių skaičius buvo 76, iš jų balsavo 74.

Be to, „Grant Thornton Baltic“ auditorių pasiūlymu, šįkart buvo priimta nauja taisyklė: komisijos nariai turėjo užpildyti anketą, nurodydami su kokiais atlikėjais yra tiesiogiai susiję: dirba jų vadybininkais, yra šeimos nariai ir panašiai. Pagal tai buvo sudaryti apribojimai, ir komisijos nariai negalėjo balsuoti už tuos atlikėjus ar grupes, su kuriais juos sieja savi interesai.

Atskleisti balsavimo rezultatai parodė, kad visose nominacijose pirmąją ir antrąją vietas skyrė pakankamas balsų skirtumas, todėl nebuvo nė vienos konfliktinės situacijos, kai komisijos nariams būtų tekę perbalsuoti.

Metų atlikėja tapusi Erica Jennings sulaukė 35 komisijos narių balsų iš 69-ių, turėjusių balso teisę. Antroje vietoje likusi Inga Valinskienė – 13. Dviem balsais nuo jos atsiliko GJan (11).

Metų atlikėjas Donny Montell pelnė 29 balsus iš 69. Jį vijosi „Daddy Was A Milkman“, surinkęs 21 balsą.

Metų albumo kategorijoje Donny Montell už „#BLCK“ gavo 19 balsų iš 69. Antroje vietoje liko „Solo Ansamblio“ albumas „Roboxai“ su 17 komisijos balsų.

Užtat „Solo Ansamblis“ atsigriebė Metų alternatyvios grupės nominacijoje, pelnęs 26 iš 72 balsų. Antri liko „Deeper Uper“ (18).

Metų elektroninės muzikos grupės kategorijoje vienareikšmiai triumfavo „Daddy Was A Milkman“, nuraškęs 49 iš 73 balsų. Antroje vietoje likę „Keymono“ pelnė 10 balsų.

Metų proveržio kategorijoje „Daddy Was A Milkman“ taip pat surinko 49 balsus iš 72. Antras liko „Solo Ansamblis“ su 11 komisijos balsų.

Metų roko grupė „Freaks on Floor“ pelnė 30 balsų iš 69. Antroje vietoje – „Colours of Bubbles“ su 20 balsų.

Metų pop muzikos atlikėju pripažintas Donny Montell šioje kategorijoje gavo 34 iš 68 komisijos balsų. Antras liko Saulius Prūsaitis (12).

Metų hip-hopo grupe paskelbti „Mesijus ir Münpauzn“, jie pelnė 23 iš 73 galimų balsų. Antroje vietoje liko „Despotin‘ Fam“ su 18 balsų.

Metų vaizdo klipo nominacijoje triumfavo „Lietuvos istorijos repą“ sukūręs „Šventinis bankuchenas“ (32 iš 72). Jiems nusileido „Beissoul & Einius“ klipas „Lion“ (18).

„Lietuvos istorijos repas“ taip pat buvo pripažintas metų daina. Už šį „Šventinio bankucheno“ kūrinį balsavo 28 iš 70 komisijos narių. Donny Montell „eurovizinis“ hitas „I‘ve been waiting for this night“ liko antras su 18 balsų.

Metų koncertine grupe pripažinti „Leon Somov & Jazzu“ gavo 23 iš 68 balsų. Antroje vietoje liko „Lilas ir Innomine“ (17). Trečioje vietoje atsidūrusį Marijoną Mikutavičių nuo jų teskyrė vienas balas.
„Leon Somov & Jazzu“ bei „Lilas ir Innomine“ dėl pirmų vietų varžėsi ir metų grupės nominacijoje. Galiausiai laimėjo „Leon Somov & Jazzu“, pelnę 23 balsus iš 69, o „Lilas ir Innomine“ užėmė garbingą antrą vietą su 20 balsų.

AGATA statulėlės laimėtojas priklausė ne nuo komisijos balsavimo, o nuo klausytojų gausos: muzikos platformoje „Pakartot.lt“ klausomiausia buvo „Lemon Joy“ daina „Be atšvaitų“.

LATGA savo ruožtu įteikė apdovanojimą metų autoriui, juo tapo kompozitorius Deivydas Zvonkus. TV3Play specialusis prizas už populiariausią muzikinį klipą atiteko duetui „Radistai“.
Garbingiausias M.A.M.A 2016 apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus įteiktas Virgilijui Noreikai.

Iškilmingoje ceremonijoje apdovanojimus teikė lietuviai, daug pasiekę už savo šalies ribų: parolimpietis Mindaugas Bilius, režisierė Giedrė Žickytė, operos solistai Edgaras Montvidas ir Ieva Prudnikovaitė, dirigentas Modestas Pitrėnas, kaskadininkas Tomas Ereminas, futbolininkas Edgaras Jankauskas.

Teikėjais tapo ir pramogų, mados bei muzikos pasaulio atstovai: aktoriai Marius Jampolskis, Jonas Gricius su Akvilina Ubartaite, Gytis Ivanauskas-Lolita Zero, dizainerė Agnė Kuzmickaitė, festivalių organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka, „Radiocentro“ laidų vedėjos Livija Gradauskienė ir Vaida Zakarkienė, humoristas Mantas Katleris, duetas „Lilas ir Innomine“, kompozitorius Gediminas Zujus.
Pirmą kartą M.A.M.A istorijoje apdovanojimą teikė svečias iš popmuzikos lopšio – Švedijos. Tai – atlikėjų atradėjas Andersas Johanssonas, dirbantis su ryškiausiomis Skandinavijos muzikos žvaigždėmis, kartu sugeneravęs daugiau nei 100 auksinių ir platininių diskų ir pardavęs net 60 milijonų įrašų. M.A.M.A apdovanojimuose jis budriai stebėjo visų grupių pasirodymus ir po renginio ištarė: „Ko gero, nuo šiol turėčiau įdėmiau skaityti elektroninius laiškus iš Lietuvos.“

Sausio 27 dieną per TV3 tiesiogiai transliuota M.A.M.A 2016 apdovanojimų ceremonija sudomino beveik 900 tūkstančių žiūrovų. Gyvai renginį stebėjo pilnutėlė Kauno „Žalgirio“ arena. Tai buvo didžiausio dėmesio sulaukę muzikos apdovanojimai per visą jų istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)