Savaitės pradžioje atlikėjai ir gausus būrys šokėjų rinkosi į sostinės Vaidilos teatrą. Čia buvo repetuojama viena masiškiausių „Šachmatų“ scena. Šokėjai ir dainininkai klusniai vykdė režisierės Anželikos Cholinos komandas, kuri artistus stebėjo pasilypėjusi ant kėdės. Tarp šokėjų buvo galima sutikti ir puikiai pažįstamų veidų – choreografę Ievą Norkūnienę, projekto „ŠarkA“ narį Tomą Legenzovą.

Miuziklo žiūrovus kūrėjai nukels į 16 amžiaus vidurį: jaunasis karalius Žygimantas Augustas įsimyli Barborą Radvilaitę, kilusią iš garsios Lietuvos didikų šeimos. Niekas nėra jaunojo karaliaus aistra sužavėtas. Jis privalo stiprinti dinastiją, o ne atsiduoti jausmams. Kas nugalės: šaliai politiškai palanki sąjunga ar tyra meilė? Ar pavyks Žygimantui Augustui įveikti savo šeimos ir aplinkos pasipriešinimą? Ar įžengs Barbora Radvilaitė į rūmus?

Žygimantą Augustą įkūnys dainininkas ir aktorius Mantas Jankavičius, Barborą Radvilaitę – dainininkė ir šokėja Karina Krysko-Skambinė.

Miuziklo kūrybai jėgas suvienijo rimta komanda: režisierė ir choreografė - Anželika Cholina, kompozitorius - Kipras Mašanauskas, libreto autorius - Romas Lileikis, scenografas - Marijus Jacovskis, kostiumų ir grimo dailininkas - Juozas Statkevičius.

Taip pat scenoje – išskirtinio talento aktoriai bei dainininkai: Sigutė Stonytė, Kostas Smoriginas, Jeronimas Milius, Rafailas Karpis, Dominykas Vaitiekūnas, Tadas Girininkas, Tadas Juodsnukis, Mindaugas Jankauskas. Jėgos projektui suteiks tarptautininių konkursų laureatas choras „Brevis“. Spektaklio masiškumo, dinamikos ir plastiškumo variklis - „Anželikos Cholinos šokio teatras“.

Miuziklo premjera įvyks Klaipėdoje gruodžio 12 dieną.

Repeticijos akimirkos – nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)