Kaip įprasta, prieš prasidedant didžiajam šeštadienio koncertui, saulei leidžiantis žmonės grožėjosi iš prieplaukos išplaukusių laivų burių paradu, taip dar labiau pajusdami nerūpestingą, geros nuotaikos, pajūrio poilsio dvasią.

Netrukus ant scenos pasirodė trys koncerto vedėjai – seksualiu amplua suspindusi Simona Čėsnaitė su piratus primenančiais Jonu Radzevičiumi ir Dainiumi Martinaičiu. Pakviestas Neringos savivaldybės vadovas Vigantas Giedraitis perkirpo lininę, gintarais papuoštą simbolinę festivalio juostą ir paskelbė Neringos vasaros sezoną atidarytu. Po neilgos įžangos pradėti ilgąjį šeštadienio koncertą, kurio kasmet laukia daugybė žmonių, buvo patikėta Daliui Garniui, charizmatiškai atlikusiam Vytauto Kernagio dainą „Armonika“.

Kiek vėliau ant scenos užkopė scenos senbuviai Birutė, Anželika ir Rolandas Petrikiai, o juos pakeitė neseniai muzikos padangėje sužibusi žvaigždutė, kaunietė Simona Milinytė. Čia buvo galima pamatyti ir Sashą Son(g), jaunąją Eglę Jurgaitytę, klaipėdiškį Deivį bei visą plejadą kitų, ne mažiau garsių grupių ir atlikėjų.

Tačiau daugiausiai emocijų klausytojams kėlė pasirodžiusi anksčiau kultine buvusi grupė „Junior“ su Rosita Paulauskaite. Panašaus klausytojų palaikymo sulaukė nebent tik Lietuvos estrados pažiba Džordana Butkutė, kuriai dainuojant merginos tiesiog netvėrė savo kailyje, girdėdamos širdžiai artimus dainų tekstus.

Sudainavus 61 dainą ir dangų nušvietus ryškiems fejerverkams, daugybė atlikėjų pakilo finalinei dainai „Išsaugosim jūrą“. Pagrindinis Nidos festivalio koncertas šiemet nenutrūkstamai tesėsi beveik šešias valandas.

Koncerto „Benai, plaukiam į Nidą“ akimirkos – DELFI fotogalerijoje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją