Lietuviškose atrankose į „Euroviziją“ gali dalyvauti tik lietuviai, nors užsieniečių, bandančių patekti į konkursą, netrūksta kasmet. Visi, norintys savo jėgas išbandyti atrankose, savo prašymus turėjo pateikti iki gruodžio pirmosios. Vis tik ir po šios dienos kai kurie atlikėjai nenorėjo atskleisti savo planų sakydami, kad dar gali persigalvoti.

Šįmet atrankose varžysis 28 dalyviai: „4 Roses“ merginos, Alice Way, Baiba Skurstenė-Serdiukė, Berta Timinskaitė, Deivydas Žygas, Gabrielė Grygolaitytė-Vasha, E.G.O., HIT, Ieva Zasimauskaitė, Milda Martinkėnaitė, Neringa Šiaudikytė, Saulenė Chlevickaitė, Donatas Montvydas, Ištvanas Kvikas, Lawreigna, Ruslanas Kirilkinas, Vladas Kaluginas, Behind the Moon, Catrinah, Eglė Jakštytė, Elena Jurgaitytė, Erica Jennings, Jurgis Brūzga, Petunija, Rūta Ščiogolevaitė, Ugnė Smile, Valdas Lacko ir Aistė Pilvelytė.

Atrankose gali dalyvauti tik Lietuvos Respublikos piliečiai, užsieniečiams ar svetur gyvenantiems lietuviams durys buvo užvertos. Vis tik pasigirdo priekaištas dėl ne Lietuvos pilietės Ericos Jennings, tačiau organizatoriai patikino, kad ji yra ištekėjusi už Lietuvos piliečio, gyvena čia, tad „viskas legalu“.

Nacionalinėse atrankose galima dalyvauti su savo daina arba be jos. Tiesa, Audrius Giržadas spaudos konferencijos metu patikino, kad šįmet tie, kurie konkurse dalyvauja su savo daina, galės neleisti jos atlikti kitiems dalyviams.

Anot jo, jei atlikėjas, atrankose dalyvaujantis su savo atsinešta daina, nenorės, kad po jo iškritimo dainą pretenduotų atlikti kiti, jis turės teisę ją pašalinti iš konkurso.

Tie, kurie konkurse dalyvaus be dainų, atliks tų atlikėjų atsineštas dainas, kurie duos tam leidimą.

Beje, šįmet, kaip ir anksčiau, savo verdiktą tars ne tik lietuviška, bet ir užsienio komisija. Spaudos konferencijos metu buvo atskeista tik viena lietuviškos komisijos narė - Nomeda Kazlaus.

Pirmadienio popietę buvo paskelbti ir atrankų vedėjai, jais tapo Andrius Rožickas ir Gerūta Griniūtė. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)