Mūsų šalyje ir Europoje gerai žinomi džiazo virtuozai – trimitininkas Valerijus Ramoška ir gitaristas Aurelijus Globys - suburs visus naujovių ištroškusius, netradicinės muzikos gerbėjus į Lotynų Amerikos barą.

Pagrindinis projekto autorius - Valerijus Ramoška, trimituojantis Dainiaus Pulausko džiazo sekstete bei įvairiuose šalies bigbenduose. Jis yra grojęs su garsiais džiazo meistrais: V.Čekasinu, P.Vyšniausku, S.Sasnausku ir kitais.

Trimitininkas su džiazo sekstetu yra išleidęs keturis kompaktinius diskus, du solinius albumus su partneriais D.Pulausku ir E.Buožiu.

Renginio organizatoriai pažadėjo, kad kiekvieną savaitę "Pabo Latino" skambės gyva muzika. Prie A. Globio ir V. Ramoškos prisijungs vis nauji muzikantai. Planuojama kviesti grupes, kurios improvizuos latino džiazo ritmais. Tokių muzikantų Lietuvoje nėra labai daug, mat šios rūšies džiaze dominuoja greitas, temperamentingas ritmas, skambesys, tokios muzikos atlikimui reikalingi profesionalūs trimitininkai.

Latino džiazo muzikos žanras paplitęs visame pasaulyje, ypač Šiaurės Amerikoje. Neatsitiktinai Naujojo Orleano didmiestis vadinamas šios muzikos ir kultūros sostine. Šiame uostamiestyje ypač daug afrikiečių, kubiečių ir kreolų kilmės žmonių, kurių tradicijoms persipynus ir atsirado latino džiazas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją