„Lietuvos situacija yra visai nebloga, nes dainuosime antrajame pusfinalyje, antroje pusėje. O tai reiškia, kad mums bus daugiau šansų būti neužmirštiems, kadangi būtent šiais metais yra sugrąžinta taisyklė, jog balsavimas prasidės tada, kai nuskambės visos dainos“, - teigė A. Giržadas, pridurdamas, jog konkretūs „Eurovizijoje“ dalyvaujančių dalyvių numeriai paaiškės tik kovo mėnesį.

Drauge su Lietuva tą patį vakarą pasirodys Serbijos, Nyderlandų, Portugalijos, Makedonijos, Baltarusijos, Maltos, Ukrainos, Armėnijos, Bulgarijos, Švedijos, Gruzijos, Slovėnijos, Estijos, Turkijos, Slovakijos, Kroatijos, Norvegijos, Bosnijos ir Hercogovinos atstovai.

Tiksli visų pasirodymų eilės tvarka paaiškės dar vieno burtų traukimo metu kovo mėnesį.

Šešios šalys automatiškai patenka į finalą ir pusfinaliuose jiems varžytis nereikia: Italija, D.Britanija, Azerbaidžianas, Prancūzija, Ispanija, Vokietija.

Visos kitos dalyvaujančios šalys dainuos pirmame pusfinalyje gegužės 22 d.

"Eurovizijos" dainų konkurse šiemet vėl dalyvaus rekordiškai daug, net 43-jų šalių atstovai.

Primename, kad žiūrovai balsuoja tik finale ir tame pusfinalyje, kuriame pasirodo jų šalies atstovas. t.y. Lietuva pirmajame pusfinalyje nebalsuos.

Organizatoriai skelbia, kad "Eurovizijos" šūkis šiemet - "Uždek ugnį savyje" ("Light Your Fire"). Konkursas vyks naujai pastatytoje Baku Krištolo arenoje.

Lietuvos atstovas 57-ąjį kartą vyksiančiame konkurse paaiškės kovo pradžioje, pasibaigus nacionalinei atrankai per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją