„Po ilgo ir kruopštaus rinkimosi džiaugiamės galėdami pranešti, kad 2017 metais „Eurovizijos“ konkursas bus rengiamas Kijevo mieste. Labai laukiame puikaus šou gegužės mėnesį“, – sakė vyriausiasis vykdantysis „Eurovizijos“ prodiuseris Jon Ola Sand.

Nacionalinės Ukrainos televizijos direktorė Victoria Romanova teigė esanti sužavėta visų miestų, besirungusių dėl teisės rengti konkursą, pastangų bei požiūrio į pasiruošimą. „Procesas parodė beprecendentį susidomėjimą „Eurovizija“ Ukrainoje“, – sakė ji.

„Eurovizijos“ renginys vyks Tarptautiniame parodų centre, kuriame planuojama talpinti 10 tūkst. žmonių bei įkurti 5 tūkst. sėdimų vietų.

Pirmasis konkurso pusfinalis vyks gegužės 9 d., antradienį, antrasis - gegužės 11 d., ketvirtadienį, o finalas bus rengiamas gegužės 13 d., šeštadienį.

Pergale Ukrainai ir teisę rengti konkursą šalyje pelnė Susana Jamaladinova, žinoma Jamalos vardu, su daina „1944“, kalbančią apie Stalino vykdytą Krymo totorių deportaciją.

32 metų džiazo dainininkę ir dainų kūrėją sukurti triumfą atnešusią dainą įkvėpė prisiminimai apie prosenelę, kuri 1944 metais iš Krymo buvo deportuota su penkiais vaikais, drauge su 240-čia tūkst. kitų totorių.

„Kai ateina svetimi, jie ateina į jūsų namus, jie išžudo jus visus ir sako „Mes nekalti, nekalti“, – tokiais žodžiais prasidėjo jos atlikta daina.