Šiandieninis Dima Bilanas, kurio vardas nedingsta iš daugiausiai uždirbančių Rusijos atlikėjų dešimtuko, nebeprimena to nusmukusiais džinsais ir baltais marškinėliais apsirengusio jaunuolio, energingai šokinėdavusio scenoje, koks buvo prieš dešimtmetį.

35-erių sulaukęs dainininkas sako, jog lengvabūdiškasis Dima Bilanas – jau praeitis ir dvejus metus kurtas albumas „Netylėk“ („Ne molchi“) puikiai atspindi jame vykstančius pokyčius. Autobiografinių atspindžių turinčiame albume, kuris išleistas 2015-aisiais - 15 dainų, sukurtų bendradarbiaujant su naujais autoriais – S. Sumachakovu, V. Paromonovu ir senais bičiuliais – D. Kowalskiu, A. Šaplinu, A. Lunevu bei paties D. Bilano parašytos dainos. Praėjusį rudenį pasirodė ir titulinės albumo dainos „Netylėk“ („Ne molchi“) vaizdo klipas, kuriuo siekiama pakeisti žmonių požiūrį į žmones su negalia. Jautriame vaizdo klipe kartu su dainininku filmavosi pasaulinio garso modelis Natalija Vodianova.

Pasaulyje Dima Bilanas išgarsėjo prieš 10 metų, kai pirmą kartą atstovavo Rusijai tarptautiniame dainų konkurse „Eurovizija“. Su daina „Never Let You Go“ 2006-ųjų konkurse pasirodęs atlikėjas užėmė antrąją vietą. Vos po dvejų metų, 2008 m., Dima dar kartą iškopė į „Eurovizijos“ finalą - dainą „Believe“ atlikęs dainininkas laimėjo konkursą ir tapo pirmuoju Rusijos atstovu, kuriam pasisekė tai pasiekti.

Tarp jo muzikinės karjeros įrašų - darbas su Timbaland, Jim Beanz, Ryan Tedder, „World Music Awards“ geriausiai perkamo Rusijos dainininko apdovanojimas. „MTV Europe“, net 8 kartus apdovanojusi jį geriausiu Rusijos dainininko titulu, 2012-aisiais išrinko D.Bilaną geriausiu Europos atlikėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)