14 metus iš eilės rengiamas „Open'er“ festivalis šiemet vyksta birželio 29 – liepos 2 dienomis, tačiau nekantriausieji palapinių miestelyje įsikurti galėjo dar birželio 28-ąją.

Sprendimas daugeliu atvejų pasiteisino – pirmieji festivalininkai galėjo išsirinkti pačias geriausias vietas palapinių miestelyje. Pievoje buvo vos vienas kitas nuo kaitros saugantis medis, tad po juo ir patraukė anksčiausiai atvykę dalyviai.

Palapinių miestelis

O štai atvykusiems į oficialią festivalio pradžią teko ieškoti, kur prisiglausti – trečiadienio vakarą palapinių miestelis jau buvo persipildęs.

Poilsio zonoje buvo visko, ko reikia tikram festivalininkui – įvairų maistą tiekiantys vagonėliai, telefonų įkrovimo kioskelis, net nedidelė maisto parduotuvėlė su lenkiška produkcija.

Pasirūpinta ir dalyvių higiena – biotualetų būta daug ir šie buvo reguliariai valomi, praustuvų – tiek, kad užtektų visiems, norintiems atsigaivinti.

Bene didžiausios eilės rytais stoviniavo prie dušų. Dėl galimybės nusiprausti festivalininkai eilėje stovėjo net ir valandą, o nekantriausieji numojo ranka ir patraukė tiesiai prie jūros.

Eilės prie dušų

Iš festivalio teritorijos nuolat kursavo vietiniai autobusai, festivalininkus vežę į Gdynės centrą. „Open'er“ – puikus pavyzdys, kaip festivalį paversti pelningu ne tik organizatoriams, bet ir miesteliui.

Aktyvioji festivalio teritorija vartus kasdien atverdavo tik 15 val., tad dažnas dalyvis rytais patraukdavo link miesto.

Nors festivalis prasidėjo savaitės vidury, net ir didžiausių darboholikų tai neatbaidė. Organizatorių teigimu, kasdien festivalis suburia 60 tūkst. žmonių, o per keturias dienas iš viso Gdynės Babie Doly oro uosto teritorijoje turėtų apsilankyti nuo 110 iki 120 tūkst. dalyvių.

Festivalio akimirka

Kad Lenkijoje vykstanti muzikos ir linksmybių fiesta „Open'er“ šiemet sulauks didelio pasisekimo, abejojo retas, mat muzikinis repertuaras – tikrai įspūdingas.

Trečiadienio vakarą dalyviai šėlo prie didžiosios scenos, ant kurios pasirodymą surengė britų žvaigždės „Florence and the Machine“ su jausmingąja Florence Welsh priešaky, australų rokeriai „Tame Impala“, grupė „The Last Shadow Puppets“ bei amerikiečių reperis Macas Milleris.

Ketvirtadienį festivalis pasiekė tikrąją kulminaciją, mat vakare ant scenos trypčiojo britų indie rocko grupė „Foals“, o po jų mikrafoną į savo rankas perėmė talentingasis „Red Hot Chili Peppers“ vokalistas Anthony Kiedis.

Pastarasis pasirodymas tapo tikra energijos bomba festivalininkams. Vos tik A. Kiedis pasirodė ant scenos, minią užplūdo masinė psichozė. 2002-ųjų hitas „Can't stop“, kurį grupė atliko pirmąjį, išjudino net tingiausius festivalininkus. Tradiciškai, „RHCP“ muzikiniame repertuare buvo tokios dainos kaip „Dani California“, „Californication“, „By the Way“ ir daugelis kitų populiarių hitų.

Po „Red Hot Chili Peppers“ ant didžiosios scenos pasirodė ir prancūzų elektroninės muzikos dievukai „M83“,

Penktadienį laukiamiausiu atlikėju neabejotinai tapo amerikiečių reperis Wiz Khalifa, ant scenos dainas atlikęs pusnuogis. Gerbėjus pasirodymais nudžiugino ir grupės „Lcd Soundsystem“ bei „Sigur Ros“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją