Nelegalių linksmybių siekia išradingai

Kelioms dešimtims festivalininkų akistata su apsaugos darbuotojais baigėsi nuostolingai – buvo konfiskuoti nelegaliai į festivalio teritoriją bandyti prasinešti alkoholiniai gėrimai.

„Jaunimas išradingas, – šyptelėjo su DELFI bendravusi festivalio atstovė Goda Deksnytė. – Alkoholį slepia jogurto indeliuose, vandens buteliuose, kuriuos vėliau supakuoja taip, jog jie atrodo tarsi ką tik paimti nuo parduotuvės lentynos, taip pat sulčių pakeliuose ir panašiai.“

Pasidomėjus, ar per apsaugos darbuotojų patikrą buvo sulaikyta asmenų su narkotinėmis medžiagomis, G. Deksnytė tą paneigė: „Užfiksuoti tik bandymai nelegaliai prasinešti alkoholį. Daugiau jokių incidentų nei festivalio prieigose, nei jo teritorijoje nebuvo užfiksuota“.

Festivalio atstovės teigimu, nors kai kurie asmenys vis dar bando pergudrauti apsaugos darbuotojus, tokių atvejų su kiekvienais metais vis mažiau.

Tiesa, nors šiuo metu į festivalį patenkančius asmenis griežtai tikrina tik festivalio organizatorių pasamdyti apsaugos darbuotojai, bet kuriuo metu prie jų gali prisijungti ir policijos pareigūnai.

„Pernai metais buvo ir tokių pareigūnų, kurie vykdė patikras festivalio viduje. Šie pareigūnai buvo persirengę kaip civiliai“, – tikino G. Deksnytė.

Išradingumas šypseną kelia net patiems dalyviams

Ketvirtadienio vakarą į festivalį atvykęs kaunietis DELFI pasakojo, kad eilėje prie apsaugos darbuotojų patikros jam teko pastoviniuoti vos pusvalandį, tačiau džiaugėsi, jog apsauga į savo darbą žiūri atsakingai.

„Apsauga tikrino visus daiktus. Kiek mačiau, visų žmonių, prieš mane stovėjusių eilėje, daiktai buvo patikrinti“, – pasakojo pašnekovas.

Vaikino tikinimu, prie apsaugos punkto buvo matyti ir dėžė, kurioje sukrauta nemenkai konfiskuotų gėrimų. „Labiausiai prajuokino tai, jog tarp visų skardinių ir butelių matėsi marinuotų agurkų stiklainis. Įdomu, ką jį besinešę asmenys buvo tarp tų agurkėlių įpylę“, – nusijuokė festivalininkas.

Beje, patikros, anot festivalininko, vykdomos ne tik prie apsaugos punkto. „Šiandien mačiau, kaip į palapinių miestelį atėję apsaugos darbuotojai patikrino ten esančius daiktus ir išsinešė kelis butelius alkoholio. Daugiau palapinių netikrino, į šią palapinę atėjo tikslingai“, – pasakojo pašnekovas.

Penktą kartą vykstantis festivalis laukia apie 17 000 dalyvių

Festivalyje, kurio pagrindinė žvaigždė – Ellie Goulding, laukiama 17 000 žiūrovų. Iš viso penktą kartą vykstančiame festivalyje pasirodys šešios dešimtys užsienio ir Lietuvos atlikėjų ir grupių pasirodymų. Dienos metu „Granatos Live“ dalyvių lauks įvairios pramogos ir „Humoro klubo“ pasirodymas.

Ketvirtadienio vakare festivalyje „Granatos Live“ koncertuos jaunieji Lietuvos atlikėjai – grupės „Abii“, „Condor Avenue“, „Movo“, „The Roop“, „Basi“ ir „Local Blood“. DJ scenoje plokšteles iki paryčių suks DJ Alko, „Baltic Balkan“ ir Eroott.

Muzikinė programa didžiojoje, hiphopo ir elektronikos scenose prasidės penktadienio, rugpjūčio 4 d. vakare. Tarp ryškiausių penktadienio žvaigždžių – britų atlikėja Anne-Marie ir prancūzų DJ bei prodiuseris Kungs. Rugpjūčio 4 d. žiūrovai išvys G&G Sindikatą, Vidą Bareikį, GJan, Ba. bei kitus atlikėjus.

Po vidurnakčio ketvirtadienio naktį bus galima išvysti vieną žymiausių pasaulio „beatbox‘erių“ THePETEBOX. Čia taip pat kocertuos „Z On A“, „Wolfsome“ ir kitos lietuviškos grupės. „LNK Go“ hiphopo scenoje siautės „Willie Valo“, „Operatyvūs“, JBC, Ironvytas, „MadMoney“ ir „Meandi“, šokių siautulį iki pat aušros kurstys DJ Swix, Two (Dub:ra ir PM2THEAM) ir DJ Quest su DJ Nova.

Šeštadienio, rugpjūčio 5 d., programą pradės „Humoro klubo“ vaikinai. Vakare didžiąją sceną atidarys Monique, po jos pasirodys Therr Maitz, Saulius Prūsaitis, Leon Somov & Jazzu, Marijonas Mikutavičius, Ellie Goulding ir superhito „Faded“ autorius Alan Walker.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)