RICCHI E POVERI

Svaiginančios sėkmės sulaukusi grupė gimė Genujoje 1967 m. Daugybę kartų dalyvavę San Remo dainų festivalyje bei atstovavę Italijai Eurovizijos konkurse, kolektyvo biografijoje puikuojasi 18 studijinių albumų, 15 rinkinių ir daugiau kaip 20 milijonų parduotų įrašų. Karštai mylimi visose pasaulio šalyse, „Ricchi e Poveri“ turi visą arsenalą hitų, kuriuos niūniuoja ir senas, ir jaunas – tai „Mamma Maria“, „Sarà perché ti amo", „Voulez-vous danser“, „Piccolo Amore“, „Acapulco“ ir daugelis kitų. Beveik keturis dešimtmečius koncertavę trio, šiemet grupė tapo duetu, kurį sudaro Angela Brambati ir Angelo Sotgiu.

Įdomesni faktai iš grupės gyvenimo

Kartą vienoje televizijos laidoje Angela ir Angelo prisipažino, kad kadaise buvo vienas kitą įsimylėję. Kai jie pradėjo susitikinėti, Angelai buvo vos 16 metų. Nepaisant neįvykusių vestuvių, jų santykiai ilgainiui peraugo į didelę ir stiprią draugystę.

Gastrolių Rusijoje metu dainininkai nutarė išsiaiškinti koks yra pagarbus kreipimasis į moterį šioje šalyje. Jiems buvo atsakyta – babuška (liet. – močiutė). Tuomet jie išėję į sceną pradėjo rėkti: „Sveikos, močiutės!”.


ERUPTION

Grupė „Eruption“ susikūrė 1974 m. Londone ir nuo pat pradžių grojo ne tik disko, bet ir soul bei R&B stilių muziką. Vienų gastrolių Vokietijoje metu jie susipažino su garsios „Boney M“ prodiuseriu Franku Farianu, kuris ir priglaudė muzikantus po savo sparnu. Jis pakeitė kolektyvo pavadinimą (pirmasis buvo „Silent Eruption“), patobulino jų įvaizdį ir parinko kitokį repertuarą. Globodama F.Fariano, grupė išleido 3 studijinius albumus, daugiau kaip dešimtį singlų ir užėmė garbingą vietą disko muzikos atlikėjų panteone. Tarp žinomiausių „Eruption“ dainų - „I Can‘t Stand the Rain“, „Cry To Me“ ir be abejo – „One Way Ticket“.

Nepaisant to, kad kolektyvo sudėtis ne kartą keitėsi, tikrasis jo veidas yra charizmatiškoji Precious Wilson, kurią ir matysime koncertų Lietuvoje metu. Jamaikoje gimusi sodraus balso dainininkė dažnai yra kviečiama koncertuoti Anglijos bei Saudo Arabijos karališkųjų šeimų nariams, ne kartą bendradarbiavo ir su tokiais muzikos grandais kaip seras Paulas McCartney, Jamesas Brownas, Little Richardas, Michaelas Boltonas, seras Eltonas Johnas ir kitomis žvaigždėmis.

OPUS

Grupė „Opus“ susibūrė Austrijoje dar 1973 m., tačiau išgarsėjo tik 1985 m., išleidusi visą pasaulį pakerėjusį singlą „Live Is Life“. Neįtikėtino populiarumo sulaukęs hitas ne tik iškart įrašė Austriją į pop muzikos istoriją, bet ir buvo parduotas daugiau kaip 30 milijonų kopijų tiražu. Jau daugiau kaip keturis dešimtmečius gyvuojantis kolektyvas savo biografijoje turi 10 studijinių ir 4 gyvo garso albumus, yra puikioje formoje ir aktyviai koncertuoja.

Jų koncertų metu publika ošia, išgirdusi „Opuspocus“, „Eleven“, „Flyin High“, „Whiteland“, „Gimme Love“ hitus, tačiau kiekvieną kartą pasirodymo pabaigoje atliekamas „Live Is Life“ sukelia tikrą emocijų audrą. Juk neveltui „Live is Life“, net ir praėjus trims dešimtmečiams, internete kasdien perklausomas net 40.000 kartų!


LOU BEGA

Lou Bega (arba David Lubega – toks yra tikrasis atlikėjo vardas) gimė 1975 m. Miunchene (Vokietija) italės ir Ugandos piliečio šeimoje. Savo karjerą pradėjęs kaip reperis, būdamas trylikos Lou Bega kartu su dviem savo draugais įkūrė hiphopo grupę ir išleido albumą. Gyvendamas Majamyje, dainininkas taip susižavėjo Lotynų Amerikos muzika, kad jau pirmasis jo singlas – „Mambo Nr. 5“ akimirksniu tapo populiariu visame pasaulyje ir tvirtai užėmė pirmąsias vietas daugelio Europos šalių grojaraščių lentelėse. Verta paminėti, kad Prancūzijoje „Mambo Nr. 5“ pirmoje vietoje išsilaikė net 20 savaičių – šio rekordo jau daugiau kaip 15 metų taip niekam ir nepavyko pagerinti...

Lou Bega buvo nominuotas „Grammy“ statulėlei, yra laimėjęs dvejus „World Music Awards“ ir dvejus „Echo“ apdovanojimus, „NRJ Music Award“, „Blockbuster Entertainment Award“ bei daugelį kitų. Turo Amerikoje metu dainininkas su gyvo garso grupe pasirodė vienoje scenoje su Cher, aplankydamas 22 didžiausius JAV miestus, o vieno Europos turnė metu atlikėjas surengė 80 koncertų, kuriuose apsilankė per milijoną žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją