„Muzikos terapija laikoma vienu iš natūraliausių ir veiksmingiausių kovos su stresu priemonių. Stresas sukelia daugybę mirtinų ligų, tad jį pažaboti ar bent jau sušvelninti yra labai svarbu kiekvieno iš mūsų sveikatai“, – rašo „Good Health“.

Nors kovai su stresu kuo puikiausiai tinka paties įvairiausio stiliaus muzika – nuo roko iki klasikos, Didžiosios Britanijos mokslininkai įvardijo vieną konkretų kūrinį, pasižyminti kone stebuklingu poveikiu.

Prieš kelis metus rinkos tyrimų bendrovė „Mindlab International“ atliko tyrimą, kurio išvados, atskleidė, kad Marconi Unio kūrinys „Weighless“ net 65 proc. sumažino respondentus kamuojantį nerimą, o 35 proc. pripažino, kad muzika juos nuramino ir padėjo kokybiškiau pailsėti.

Išvadose taip pat teigiama, kad „Marconi Union“ kūrinį „Weighless“ kūrė kartu su garso terapijos specialistais, tad ši muzika „padeda nuraminti klausančiojo širdies plakimą, mažina kraujospūdį ir streso hormono kortizolio kiekį“.

Svarbu pažymėti, kad šis kūrinys turi ir šalutinį poveikį – tiek vyrai, riek moterys pripažino, kad šis kūrinys juos migdo, todėl mokslų daktaras Davidas Lewisas-Hodgsonas iš „Mindlab International“ nerekomenduoja jos klausytis vairuojant.

Akademiko teigimu, kai kitą kartą pajusite, kad smaugia stresas, pasiklausykite „Weighless“. Visi, išbandę šią terapiją muzika, pripažįsta jos poveikį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)