Vakarą pradėjo po ilgos pertraukos į Vilnių sugrįžę šiauliečiai indirokeriai „Colours of Bubbles“ „Nedažnai tenka su šiais bičiuliais kartu užlipti ant scenos, todėl stengsimės iš visų jėgų“, – prieš koncertą kalbėjo muzikantai ir žodį tesėjo. Pasiilgusiems klausytojams „Colours of Bubbles“ padovanojo savo jau hitais tapusiais dainas „My Little Sue“ ir „Phoenix“ bei naujojo, vis dar įrašinėjamo albumo kūrinius.
 „Colours of Bubbles“

„Biplan“ nariai į sceną žengė pasipuošę it uniforma vienodomis languotomis kelnėmis ir liemenėmis bei šypsenomis veiduose. „Mums tai yra labai svarbus vakaras. Labai jaudinamės“, – prisipažino Maksas ir grupė pradėjo šou.

Nauji kūriniai sutikti ypač šiltai

Grojaraštyje – populiariausios per 18 karjeros metų sukurtos „Biplan“ dainos. Tarp jų ir visi didžiausi hitai, tokie kaip „Šypsenos“, „Kino filmai“ ar koncerto pabaigai paliktas „Labas rytas“, ir naujausi kūriniai – „Amore“, „O mes prie jūros“ taip pat vos praėjusį mėnesį pristatytas „Sapnų gaudyklė (Hey Ya Ho)“.

Būtent pastarųjų dainų dėka šiemet „Biplan“ vėl tapo viena pastebimiausių šalies grupių. Pasukę savo kūrybą link Lietuvoje šviežio indifolko skambesio ir pasirūpinusi dainoms kokybiškais vaizdo klipais grupė sulaukė ypač pozityvių publikos reakcijų. Metų pradžioje į „YouTube“ įkelta daina „Amore“ jau turi beveik 800 tūkst. peržiūrų. Vasariškos „O mes prie jūros“ sąskaitoje – 176 tūkst. peržiūrų vien per šį rudenį.

Šios dainos, o taip pat ir ypač lengvai įsimenama „Sapnų gaudyklė“ koncerte sulaukė dar didesnių ovacijų nei daugelis senųjų. Priešingai nei daugelis ilgamečių Lietuvos grupių, „Biplan“ įrodė, kad šventę koncertuose galima sukurti ne tik praėjusiame dešimtmetyje parašytais vis tais pačiais hitais.

Ironiški komplimentai SEL'ui

Pirmojoje koncerto pusėje bene prieš kiekvieną dainą su publika bendravęs Maksas komplimentus dalino žiūrovams, grupę įkvėpusioms Marilyn Monroe ir Sophiai Loren ir netgi Egidijui Dragūnui-SEL'ui. Tiesa, pastarojo atžvilgiu „Biplan“ lyderis ironizavo.

„Dainą, kurią dabar atliksime, vaikinas, vardu Egidijus perdarė savaip. Na, taip, kaip jis moka. Ten buvo daug garso ir šviesos. Ekranas už šimtą tūkstančių. Bet kadangi jis yra labai mielas vaikinas, jis mums leido ją dainuoti toliau“, – publikai juokiantis pasakojo Maksas. Daina, apie kurią jis kalbėjo buvo „Nupiešiu“ iš 1998 m. išleisto „Biplan“ išgarsinusio albumo „Braškės“.

Pristatė lietuviškai, rusiškai ir ukrainietiškai išleistą singlą

Šiame koncerte taip pat buvo galima įsigyti ir šviežiai išleistą „Biplan“ CD singlą dainai „Amore“. Jame įrašyta dainos lietuviška, rusiška ir ukrainietiška versijos.

Šis singlas – dar vienas grupės žingsnis link klausytojų NVS šalyse, kur šiemet „Biplan“ buvo ypač aktyvūs. Birželį grupė surengė koncertinį turą Ukrainoje, liepą pasirodė didžiausiame Baltarusijos muzikos festivalyje „Most“ ir didžiausiame Rusijos muzikos festivalyje „Našestvije“.

„Štai tokie buvo mūsų metai. Mes tiesiog stebuklingai nuostabiai praleidome šį vakarą. Ačiū jums, – atsisveikindamas su publika dėkojo Maksas. – Šilumos, jaukumo. Tebūnie pozityvios mintys pas jus. Mylėkit vieni kitus ir viskas bus gerai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)