Ne vieną apdovanojimą per savo karjerą pelniusios grupės “Biplan” frontmenas Maksas Melmanas teigė, kad žinia, jog pretenduoja į M.A.M.A. apdovanojimą, buvo netikėta. “Aš buvau maloniai nustebęs, kai pasirodė šešetukai, o kai pasirodė trejetukai likau dar labiau nustebęs ir vėlgi - maloniai, - šypsosi M.Melmanas. - Panašu, jog čia suveikė ne kartą išsakyta M.A.M.A. koncepcija, kad patekti tarp nominantų daugiau galimybių turi tie, kurie “nesivaidena” telike. Mes kaip tik tokie – pastaruosius dvejus metus sąmoningai vengėme televizijos, bet tai nereiškia, kad išgyvenome kūrybinį sąstingį. Buvo išleisti, taip pat ir fiziniu pavidalu, su specialiu viršelio dizainu, keturi “Biplan” singlai. Sugrota nemažai koncertų. Galbūt yra grupių, padariusių daugiau, tačiau mes irgi nesėdėjome rankų sudėję.”

“Labai nustebome išgirdę, kad atsidūrėme nominantų gretose. Atrodė, kad dar nesame toks “bendas”, kuris pateks į geriausiųjų trejetukus. Jau tai – šioks toks įvertinimas, glostantis savimeilę”, - teigė grupės “Freaks on Floor” vadybininkas Martynas Butkevičius.

Anot M.Melmano, Lietuvoje stigo didelio muzikinio renginio, metų “sąskrydžio”, kokį sausio 8 dieną organizuoja M.A.M.A. iniciatoriai. “Dabar vyksta sujudimas ir jis iššaukia visokių reakcijų. Man tai eilinį kartą parodo, kad Lietuvoje ką bedarytum, vis tiek bus nepatenkintų. Visuomet atsiras tokių, kurie skųsis krepšinio rinktinės sudėtimi, bet laimėjimo atveju rėks: “Ir aš sakiau, kad laimėsime!” Taip ir su apdovanojimais: kai jų nėra, pasigirsta: “Aišku, mes - kaimas, čia ir negali būti apdovanojimų”. Kai atsiranda, sako: “Ai, kamietiški apdovanojimai, kam jų reikia?” Be jokios abejonės, yra “už” ir yra “prieš”. Bet aš nelinkęs vertinti tik baltai ar tik juodai. Esu įsitikinęs, kad neklysta tik tas, kuris nieko nedaro.”

“Be kalbos – apdovanojimų reikėjo. Mes ir patys norėjome tai daryti. Tik vieni kalba, o kiti daro. Mums, ko gero, pritrūko finansinių resursų, - svarstė “Freaks on Floor” vadybininkas ir pridūrė, kad jo grupė nelinkusi veltis į diskusijas apie M.A.M.A. - Mes esame neutralūs, mums rūpi kas kita: šiuo metu pristatome antrąjį grupės albumą ir judame toliau”.

“Galiu prisakyti banalybių, kad muzika – ne sportas ir t.t. Bet visada malonu, kai įvertina tavo darbą. Mes apdovanojimus priimame ne tik kaip padėką, bet ir kaip avansą, paskatinimą tolesniam darbui. Jei šįkart negausime – tai negausime. Reiškia, buvo vertesnių. Bet jei gausime – laikysime tai geru avansu į ateitį”, - kalbėjo M.Melmanas.

Drauge su “Biplan” ir “Freaks on Floor” geriausios roko grupės nominacijoje varžosi legendinė grupė “Antis”. Jos lyderis Algirdas Kaušpėdas jau anksčiau yra sakęs, kad M.A.M.A. apdovanojimuose laimėtojais taps tie, kas nepristigs stiprių muzikinių argumentų. Vien žinomas vardas nepadės.

Grupė “Freaks on Floor” sausio 8-osios laukia ne tik dėl apdovanojimų intrigos: jie ceremonijos vakarą savo gerbėjus pradžiugins išskirtiniu muzikiniu pasirodymu. Taip pat M.A.M.A. renginiui atsakingai ruošiasi “Lemon Joy”, Jazzu & Leon Somov, “G&G Sindikatas”, “Happyendless”, Ieva Narkutė, Mia, Mantas, Donny Montell, Sasha Song, Vaidas Baumila, Marijus Mikutavičius, Rūta Ščiogolevaitė ir daugelis kitų. Apdovanojimus tiesiogiai transliuos TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją