Ta proga buvo surengtas prašmatnus apdovanojimų ceremonijos gala vakaras. Grupė “The Skys“ limuzinu vyko į renginį garsiajame „Rose Bowl“ stadione Pasadenoje, kuriame savo koncertą filmavo „U2“ ir kuriame netrukus pasirodymą atliks Beyonce. Lietuvos muzikantai pasitiko raudonas kilimas. Rokeriai šampano taures kėlė kartu su pramogų pasaulio žvaigždėmis iš JAV, Kanados, Australijos bei kitų šalių. Specialaus dėmesio Lietuvos muzikantai sulaukė ir iš Hiltono viešbučio, kuriame buvo apsistoję, administracijos. Pastaroji pasveikino muzikantus, savo socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje patalpindama grupės nuotrauką ir nuorodą į muzikos svetainę.

Tai nėra pirmasis „The Skys“ pripažinimas JAV. Dar 2004 metais grupė buvo išskirta iš 300 atlikėjų rato ir pelnė apdovanojimą tarptautiniame Niujorko muzikos ir filmų festivalyje. Apdovanojimas iš Los Andželo papildys gausias grupės gautų apdovanojimų gretas.

Kūrinys „One Saturday of the Spring“ sukurtas dar pačioje grupės gyvavimo pradžioje. Nors ir nepatekęs į ankstesnius albumus, 1996 metais jis jau sukosi „Laisvosios bangos“ radijo eteryje. Grupei minint 20-ies metų jubiliejų daina buvo įrašyta iš naujo ir išleista retrospektyviniame albume „Journey Through the Skies“, kuriame skamba tiek perrašytos senosios „The Skys“ dainos, tiek ir nauja kūryba.

Be grupės narių, įrašuose taip pat dalyvavo legendiniai britų muzikantai: Snowy White (Thin Lizzy, Pink Floyd, Roger Waters grupės narys), Rob Townsend (Steve Hackett ex Genesis grupės narys) ir kiti. Albumas įrašytas Mamas Studios Vilniuje bei Liscombe Park studijoje Londone, o jo garso režisierius – su Tina Turner, Elton’u John’u, Asia bei Uriah Heep dirbantis Steve Rispin. Galutinis suvedimas atliktas legendinėje „Abbey Road“ studijoje, išgarsėjusioje įrašais su „The Beatles“.

Po apdovanojimų „The Skys“ nariai išskubėjo į naują fotosesiją garsiajame „Mirties slėnyje“ (angl. Death Valley). Artimiausiuose grupės planuose koncertinis turas. Jų sugrįžtant nekantriai laukia gerbėjai iš JAV, Kanados, Vakarų Europos šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)