Panašu, kad ThePetebox konertas patiks ir merginom, ir vaikinam. Vaikinai bus sužavėti jo technika – juk Pete yra vienas talentingiausių pasaulio vokalinės perkusijos meistrų ir loopintojų, merginos – jo balsu ir šypsena.

The Petebox karjerą pradėjo „BBC“ organizuojamose beatboxerių kovose. Dabar Pete vaizdo klipai „YouTube“ sulaukia milijonų peržiūrų, o jį koncertuoti kviečia didžiausių muzikinių įvykių pasaulyje organizatoriai – nuo festivalio „Glastonbury“ iki koncerto Maskvos Raudonojoje aikštėje.

ThePetebox – V.O.D.K.A.:

Išskirtinis interviu su į Lietuvą besiruošiančiu ThePetebox.

Laba, Pete, kaip tu gyvas?

Labas, Inga! Aš gerai. Ką tik išsipakavau naujos muzikinės technikos, dabar negaliu paleisti jos iš rankų. Tuoj eisiu ruoštis savo naujiem pasirodymam.

Tavo muzikoje daug roko, hip hopo, elektronikos – kuriose kompanijose tu pats jautiesi geriausiai?

Iš tiesų, mano gyvenime būta įvairiausių muzikinių įtakų, todėl gerai jaučiuosi bet kokioje muzikinėje aplinkoje.

Internete galima rasti milijonus peržiūrų sulaukusius vaizdo klipus dainoms, kurioms sukūrei neįtikėtinai gerus koverius. Pagal ką atsirenki koverius?

Koveriam renkuosi dainas, kurios mane labai labai stipriai paveikė – tiek emociškai, tiek ieškant naujų skambesių. Tiesa, tokių dainų nėra labai labai daug, taigi ir koverių jau liko padaryti nebedaug.

Tave taip emociškai palietė ir „MGMT“ gabalas „Kids“?

Šis galbūt ne tiek emociškai, kiek atrandant šiek tiek kitokį priėjimą prie pop muzikos. Man patinka „MGMT“, ypatingai daina „Kids“. Ar aš bandžiau padaryti geresnę „Kids“ versiją? Taip, galbūt (juokiasi).

ThePetebox – Kids (MGMT koveris):

Ne visada muzikavai pilnu etatu. Kokius darbus teko dirbti iki to?

Žinok, teko dirbti pačius įvairiausius darbus – ir indus ploviau baruose, ir dviračius taisiau, ir mokiau vaikus muzikos…

„Lofte“ jau yra koncertavę tokie žinomi beatboxeriai kaip Dub Fx, MC Xander, Beardyman – ar visus juos pažįsti ir tu?

Taip, visus esu vienaip ar kitaip sutikęs, susipažinęs. Visi jie geri „bičai”, kurie kuria nuostabią muziką. Išties puiku, kad visi mes kuriam labai skirtingą muziką nors ir labai panašiais įrankiais, technika – tai loopinimas ir vokalas.

Panašu, kad dabar tapai mielesnis lyginant tavo pirmuosius įrašus, kuriuose skambi net kiek agresyviai, su dabartiniais..

(juokiasi) Anksčiau aš tiesiog bandžiau išlaužti kažkokią pozą. Su laiku atsipalaidavau, leidau sau nusiimti visas kaukes, pasijutau žymiai patogiau. Tikiuosi, ir mano muzika pagerėjo.

Panašu, kad esi „Nirvanos“ gerbėjas. Ar Kurtas Cobainas yra tau autoritetas?

Taip, manau, kad galima sakyti ir taip. Jis ir jo muzika, tiesa pasakius, yra priežastis, kodėl aš pradėjau groti gitara ir rašyti savo dainas. „Nirvanos“ istorija – įrodymas, kad kiekvienas gali kurti kažką ypatingo, kas gali įkvėpti kitus žmones dideliu masteliu.

ThePetebox – Lithium (Nirvana koveris)

Ar tu esi britas?

Tiesa pasakius, ne visai. Aš gimiau Perthe, Australijoje. Tik gerokai vėliau atvykau į Didžiąją Britaniją.

Didžiojoje Britanijoje jau esi grojęs bene visuose didžiausiuose festivaliuose.

O taip! Grojau tikrai daugelyje festivalių: „Glastonbury“, „Leeds and Reading“, „V Festival“, „Bestival“, „Creamfields“ ir t.t. Man tikrai pasisekė, kad galiu patirti tą grandiozinių festivalių nuotaiką ir pasiutimą žvelgdamas į minią nuo scenos.

Ar dažniausiai keliauji vienas?

Dažniausiai taip. Vienišas reindžeris. Bet man tai patinka. Taip galiu sutikti daug naujų žmonių, megzti ilgalaikes pažintis su žmonėm visame pasaulyje. Man taip kol kas patinka ir tinka.

The Petebox – Wave


LOFTAS FEST 2013 programa

„Loftas Fest 2013“ – jau kitą savaitgalį, gegužės 31 – birželio 2 dienomis. Festivalio teritorijoje stovės 5 scenos, mini futbolo aikštė, riedlenčių rampa, įvyks dviejų dienų konferencija „What’s Next?“, bus įkurta kino salė „Pasaka“ su repertuariniais filmais, interaktyvi vaikų zona ir dar daugybė kitų pramogų.

Koncertuos: amerikietė Kelis ir bendratautis Toro Y Moi, Miss Kittin (FR), Modestep (UK), "mum" (IS), Tale Of Us (IT), Chinawoman (CA), FM Belfast (IS), The Petebox (UK), Supersci (SE), Big Beat Bronson (UK), Redinho (UK), "Trap Masters" (DE), C.A.R.T (DK), Justin Roberston (UK), Elvi/Dunian (LV), "Palac" (BY), Bob James – Bass in Ya Face (NL) ir daug kitų užsienio svečių.
Lietuviai: G&G Sindikatas, Golden Parazyth, Jurgis Didžiulis – A=A, Skamp, Manfredas, Fingalick, Martin Virgin, Proper Heat, The Sneekers, Dee & Kamy, Disco Mafia, Beissoul, Kick Punch Gang, Markas Palubenka ir daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)