„Ši daina yra apie labai daug. O kai „labai daug“ siekia begalybę, sunku joje susigaudyti. Tad ir dainoje sunku susigaudyti - kas čia, apie ką, kodėl? Kaip ir gyvenime, sukasi viskas ratu, diena iš dienos. Atrodo, jau begalybę kartų apsisuko ir vis nesibaigia, o kai pasibaigia, kartais to net nesužinai. O ką jau kalbėt apie kažkokius raudonosius, kurie suka ir suka aplink tave ratus su savo abejonėm, šaltumu ir tuštybėm. Tik tie raudonosiai esu aš, tu ir kiekvienas iš mūsų“, - kalba dainos tekstą drauge su kolega Vaidu Kublinsku kūrusi Aistė Lasytė.

„Liūdnų slibinų“ narys Dominykas Vaitiekūnas priduria, kad daina yra apie tai, apie ką dainavo ir Virgilijus Noreika: „Laiko nesustabdysi. Atsitraukus nuo gyvenimiškų reikalų ir pažiūrėjus į viską iš šono, supranti, kad nėra ko čia taip jaudintis. Juk viskas kaip toj patarlėj - šaukštu saulės neuždengsi. Ir kaip kitoj patarlėj - pirštu upės neužtvenksi. Nors gal ir nėra tokios patarlės, bet esmė tokia - tu nusibaigsi, bet tik tu, o viskas liks kaip buvę“.

Daina „Nesibaigs“ - kūrinys iš paskutiniojo grupės albumo, optimistiškai pavadinto „Viskas netrukus baigsis“. Aistė Lasytė, Dominykas Vaitiekūnas ir Vaidas Kublinskas video formatu šį kūrinį įrašė susėdę į raudoną automobilį be stogo dar rudens pradžioje.

„Važiuojant kabrioletu viskas, tartum, aiškiau. Pavyzdžiui, kad tau to kabrioleto visiškai nereikia. Ką dar gavęs suprastum, kad tai tik dar vienas kabrioletas, dėl kurio visai nebuvo verta stengtis?“, - svarsto mąslusis „Liūdnų slibinų“ narys Vaidas Kublinskas.

Kaip ir kitas šio albumo dainas, „slibiniškoji“ trijulė „Nesibaigs“ atliko su minimaliu kiekiu instrumentų, o įrašo netobulino technologijomis. Atlikėjai sako, kad mintimis apie gyvenimo pabaigas jie nori dalintis be pompastikos ir klaidų užglaistymo.

Gyvai šios ir kitų „Viskas netrukus baigsis“ albumo dainų klausytojai įprastuose „Liūdnų slibinų“ koncertuose neišgirs. Jos skamba tik specialiuose grupės pasirodymuose, pavadintuose tuo pačiu - „Viskas netrukus baigsis“ vardu. Šią, kamerinėje erdvėje tik šimtui žmonių atliekamą programą galima išgirsti lapkričio 13 d. Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre ir lapkričio 19 d. Kauno kameriniame teatre.

„Liūdni slibinai“ - „Nesibaigs“ (iš programos „Viskas netrukus baigsis“):

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)