Kaip žinoma, kovo 8-osios, Tarptautinės moterų dienos, ištakos siekia net Antikos laikus, kai tam tikrą metų dieną Graikijoje moterys reikalaudavo ypatingo savo vyrų dėmesio. Istoriniuose šaltiniuose aptinkama faktų, kad tą dieną net karai būdavo nutraukiami, kad kariai galėtų pabūti su savo mylimomis moterimis.

Lietuvoje šiai šventei ypatingas dėmesys buvo skiriamas tarybiniais laikais, kada vyrai susuktas į laikraštį tulpes tempdavo namo žmonoms bei mamos arba į darbovietę - kolegėms. Nuo tų laikų nedaug kas ir pasikeitė, tačiau žinomi mūsų šalies dainininkai: Ovidijus Vyšniauskas, Žilvinas Žvagulis, Aleksandras Ivanauskas ir Egidijus Sipavičius vienareikšmiškai teigia, kad lietuviai vyrai ne tik per gimtadienį ir kovo 8-osios proga turėtų gėlėmis ir dėmesiu palepinti mylimas moteris.

Jie vienbalsiai tvirtina, kad lietuvaitės ne tik pačios gražiausios pasaulyje, tačiau rūpestingos, protingos, puikios kulinarės, o nepasipuošusios į gatvę kojos nekelia, tad vertos gerokai daugiau. „Mūsų moterys gražios, protingos, ačiū Dievui, vis dar puošiasi ir prisižiūri. Pasižiūrėkite į skandinaves – pastarosios jau seniai to nebedaro“, - sakė dainininkas Egidijus Sipavičius.

Jam antrino ir Aleksandras Ivanauskas – Fara: „Moteris – tai žmogus, kuriuo reikia rūpintis, puoselėti. Ji kaip trapi gėlelė, kuri pražysta lepinama dėmesiu, meilės prisipažinimais. Nežinau, koks gyvenimas būtų be moterų? O lietuvės moterys tikrai yra pavyzdys užsienietėms. Teko koncertuoti Norvegijoje, Vokietijoje, tų šalių moterys labai vyriškos, nebandyk maišo iš prekybos centro padėti panešti, nes įsižeis. Vaikšto jos gatvėmis dėmėtais chalatais, be makiažo, susivėlusios. Mūsiškės net į prekybos centrą kasdienių pirkinių eina pirkti pasitempusios, gražiai apsirengusios, pasidažiusios“, - lietuvaitėms komplimentų negailėjo Aleksandras.

Štai atlikėjas Žilvinas Žvagulis tvirtina, kad vyrai moterims gėles turėtų dovanoti kasdien, nes jos yra gyvenimo žiedas, apie kurį viskas ir sukasi: šeima, namai. „Moteris yra tai dėl ko iš tikrųjų vyras gyvena, tad kiekvienam reikėtų stengtis užtikrinti moteriai gerą stabilų gyvenimą, kad ji galėtų ramiai mylėti ir jaustis mylima“, - teigė kovo 8-ąją „Žalgirio“ arenoje kartu su kitais žinomais dainininkais populiariausias dainas moterims atliksiantis Žilvinas Žvagulis.

Kalbėdamas apie lietuves moteris, Ovidijus Vyšniauskas prasitarė, kad labiausiai jį žavi mūsų moterų darbštumas, atsidavimas, pasiaukojimas ir natūralus grožis. Paklaustas, ar per savo gyvenimą jis rado atsakymą į klausimą: ko iš tikrųjų nori moterys, atlikėjas šmaikščiai pajuokavo, kad yra du būdai, suprasti moteris, ir abu iki šiol neveikia. „O jei rimtai, tai kiekviena moteris nori būti mylima ir laiminga. Viena tą laimę randa vyro dovanotame gėlės žiede, kita – nuoširdžiai atliekamoje dainoje. Mielos moterys, kviečiu švęsti savo dieną mūsų koncerte, jauskitės laimingos ir žydėkite kaip gėlės: nuo koncerto iki koncerto“, - sakė Ovidijus Vyšniauskas.

Kovo 8-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje garsiausi Lietuvos scenos vyrai savo dainomis sveikins moteris ir merginas. Koncerte „Muzika Jūsų širdims“ pasirodys Egidijus Sipavičius, Ovidijus Vyšniauskas, grupė „Rondo“ ir Žilvinas Žvagulis. Jiems pritars choras „Ąžuoliukas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)