„Kodaline“, pasak koncerto organizatorių pranešimo spaudai, yra viena populiariausių pastarųjų metų Airijos indie roko grupių. Tikriausiai visi atsimenate ir iki šiol klausotės nuostabiųjų dainų „All I Want“, „High Hopes“, „The One“, „Love Like This“, o dabar ir naujausio kūrinio „Brother“, kuris savo tekstu ir vaizdo klipu pravirkdė milijonus gerbėjų visame pasaulyje.

„Kodaline“ sukūrė du vaikystės draugai – pagrindinis grupės vokalistas Steve'as Garriganas ir gitaristas Markas Prendergastas. Vėliau prie jų prisijungė kiti du grupės nariai – būgnininkas Vinny May ir bosistas Jasonas Bolanas. Grupė įkurta 2005 m. pavadinimu 21 Demands, kuris 2011 metais buvo pakeistas į dabartinį – „Kodaline“. Būtent po pavadinimo pakeitimo grupė pradėjo labai greitai populiarėti ir iš niekam nežinomos virto viena populiariausių šių dienų indie roko grupių.

Grupės mini albumas pavadinimu „Kodaline“ buvo išleistas 2012 metais, o pirmasis studijinis albumas „In a Perfect World“ – 2013 metais. Abu albumai buvo puikiai sutikti tiek kritikų, tiek klausytojų, o iki šiol žymiausias jų kūrinys „All I Want“ buvo išrinktas radijo stoties BBC Radio 1 savaitės daina.

Ši romantiška baladė taip pat buvo panaudota seriale „Grei Anatomija“ ir taip niekam nežinomas kolektyvas tapo pasaulinio garso grupe. Jų antrasis albumas „Comming Up for Air“ buvo išleistas 2015 m. ir buvo ne mažiau populiarus, nei pirmasis.

Po dviejų metų pertraukos „Kodaline“ grįžta su labai jautria daina „Brother“, kuriai sukurtas vaizdo klipas pravirkdė milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Grupės gerbėjai nekantriai laukia naujojo albumo ir rudenį prasidėsiančio koncertinio turo, kurio metu „Kodaline“ pirmą kartą aplankys ir Lietuvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją