Australijos garsų įrašų studijoje "Bonifa" išleistoje kompaktinėje plokštelėje surinkti pasaulinio garso kompozitorių, J.S.Bach, A.Stradella, John Keeding, Cesar Franck ir kitų kūriniai, kuriuos atlieka solistas Aleksas Krzywicki-Belanas bei moterų kamerinis choras "Liepos", vadovaujamas A.Zupkauskienės.

Taip pat įrašyta nemažai kompozitoriaus ir vargonininko Aloyzo Jasiulionio sukurtų religinių giesmių bei vargonų muzikos. Viena įdomiausių kūrinių yra trijų dalių liturginės mišios Kyrie, Gloria ir Sanctus.

"Ši plokštelė skirta ne tik tikintiems, bet ir pasauliečiams. Muzikos rinkinys yra dviejų dalių - sakralinės ir religinės tematikos pasaulietiški kūriniai", - sako vargoninkas-kompozitorius Aloyzas Jasiulionis. Liturginės giesmės atliekamos pagal Romos bažnyčios liturginius kanonus.

"Šio muzikos rinkinio įrašymą paskatino dar 1994 - 1997 metais Vilniaus plokštelių studijoje išleistos garso kasetės. Tuomet liturginės tematikos įrašai susilaukė nemažo susidomėjimo ne tik Vakarų Europoje, netgi Naujojoje Zelandijoje, Jordanijos Karalystėje, o ypatingai Rusijoje", - teigia A.Belanas.

"Lituania E Pontefice" Musica sacrale Credo kompaktinės plokštelės leidėjas yra Lietuvos literatūros ir meno fondas. Pagrindiniai rėmėjai Lietuvos draudimo bendrovė "Snoro garantas" bei verslininkas Arūnas Junda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją