Rezultatas - melodingas “nu-disco”, nepasiduodantis dabartinės muzikos industrijos standartams bei kokybiškai nugludinta vokalo partija. Šį bendrą darbą pirmiausiai buvo nuspręsta išbandyti Lietuvos radijo stotyse. Vos per savaitę kūrinys pateko į grojamiausių „Top 20“, o nuo pirmadienio puikuojasi antroje vietoje „Zip FM“ radijo stotyje.

Netikėtas atradimas

Idėja sukurti bendrą kūrinį kilo daugiau nei prieš metus, netikėtai užtikus „Youtube“ interneto svetainėje Gavin Castleton perdarytą garsaus atlikėjo Peter Gabriel darbo „Sledgehammer“ versiją. Pilna aranžuotė, beatbox ritmas, balsas - viskas buvo atlikta gyvai vieno vienintelio „žmogaus orkestro“. Išvydus tokį unikalų požiūrį į muziką ir nuostabų balsą, buvo nuspręsta parašyti laišką ir po ilgų, tris mėnesius trukusių, derybų atlikėjas sutiko pabandyti įrašyti pirmąjį kūrinį.

Pats Gavin Castleton, nors ir mažai žinomas Lietuvos publikai, JAV gali pasigirti net 7 išleistais autoriniais albumais ir neseniai gerbėjams pristatytu neoficialiu, nemokamam parsisiuntimui skirtu, koverių albumu „Covers“.

Negana to, jam kūryboje teko talkinti tokioms pasaulinėms žvaigždėms kaip grupė „No Doubt“.

Užsienis vertina – Lietuva susipažįsta

Po Will Star slapyvardžiu pasislėpęs lietuvis jau kelerius metus sėkmingai kuria muziką užsienio atlikėjams, tačiau savo paties kūrybai ir jos puoselėjimui laiko rado tik neseniai. „Better Tomorrow“ – tai pirmasis kūrinys viešoje erdvėje pristatantis jo naujajį amplua. Užsibrėžtas tikslas – puoselėti „disco“ stilių su naujais, šiam laikmečiui būdingais ir populiariais elektroninės muzikos elementais.

Tačiau tai ne vienintelis projektas. Will Star priklauso duetui "Future Kids", kuris neseniai pradėjo koncertuoti didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Pastarojo kūrinius taip pat jau trasliuoja vietinės radijo stotys.

Darbas, įrašytas kartu su Gavin Castleton, netrukus pasirodys didžiosiose interneto parduotuvėse kartu su remiksais, kuriuos išgirdę kūrinį sutiko atlikti gerai žinomi Vokietijos, Lenkijos bei Lietuvos šokių muzikos atstovai.

Kas jie – lai kol kas išlieka paslaptimi. Pilnas šio kūrinio singlas kartu keturiomis jo versijomis vainikuos naujos įrašų kompanijos “Mor-Music” paleidimą, kurią su didžiulių palaikymų po savo sparneliu priglaudė Vokietijos muzikos distribucijos “Para-dise Distribution” kompanija.

Will Star feat. Gavin Castleton – Better Tomorrow

Gavin Castleton talentą galite išgirsti čia:
Peter Gabriel – Sledgehammer (Gavin Castleton cover)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)