Į Vilnių grupė atskrido šeštadienį. Šou Vilniuje buvo pirmasis „Def Leppard“ koncertas Europoje po septynerių metų pertraukos. Koncertams Europoje grupė apšilo surengusi net trylika pasirodymų Kanadoje per balandį ir gegužę.

„Roko dievais“ neretai pristatomą grupę gerbėjai Lietuvoje galėjo matyti 2003 m. Sporto rūmuose ir 2008 m. čia pat „Siemens“ arenoje.

Vilniaus publika – garsesnė už Monrealio

„Prisimenu publiką ir jų reakciją. Žmonės buvo labai, labai šilti. Jie atėjo nusiteikę rokui. Mums tai buvo labai svarbu. Kai žmonės ateina norėdami pašėlti, jų energiją perimame ir mes būdami scenoje“, - prieš koncertą duotame interviu DELFI kalbėjo grupės gitaristas Vivianas Campbellas.

Po šio koncerto jis greičiausiai galėtų pakartoti tą patį. Nors su kiekvienais metais „Def Leppard“ legenda sensta, arena buvo beveik pilna – organizatorių duomenimis, koncerto klausėsi apie 8 tūkst. žmonių.

„Paskutinį Kanados turo koncertą mes sugrojome Monrealyje. Ten paprastai publika būna ypač garsi. Bet man atrodo, kad šiandien jūs juos pralenkėte“, - klausytojų džiaugsmui kalbėjo grupės vokalistas Joe Elliottas. Girdint jo žodžius lydėjusį kurtinantį triukšmą arenoje neatrodė, kad jis gražbyliautų.

Grupė publikai negailėjo hitų. Pradėjo su ankstyvaisiais metais sukurtais „Rock! Rock! (Till You Drop)“ ir „Animal“, vėliau atėjo metas ir kultiniams „Love Bites“, „Pour Some Sugar on Me“ ir eilei kitų.

Kiekvieną dainą lydėjo didžiuliuose LED ekranuose rodomos vizualizacijos. Jose atsirado vietos ir socialiniai tematikai: dainos „Paper Sun“ metu buvo rodomi karo vaizdai.

Skambant hitui „Hysteria“ ekranuose viena po kitos keitėsi archyvinės grupės nuotraukos, žurnalų viršeliai su jų atvaizdais, ankstyvųjų koncertų video įrašai, taip dar kartą sukeldami nostalgiją senojo roko gerbėjams: dabar tokią muziką kuriančių grupių kaip „Def Leppard“ praktiškai nebėra, juolab tokį populiarumą pasiekusių.

Būgnininkas grojo be vienos rankos

Su grupe ne taip gerai susipažinusiems klausytojams įspūdį darė grupės būgnininkas Rickas Allenas. 9-ojo dešimtmečio viduryje, „Def Leppard“ pasiekus pirmąją šlovę, jis pateko į automobilio avariją ir liko be rankos. Tačiau tai nesutrukdė jam toliau groti – viena ranka ir kojomis. Koncerto Vilniuje metu R. Allenas ne tik sugrojo visas dainas nepraleisdamas nė takto, bet ir atliko būgnų solo.

Atsikvėpti jis ir kiti grupės nariai gavo tik per baladę „Two Steps Behind“ - ją vokalistas sugrojo vienas, su akustine gitara rankose, kartu dainuojant publikai. Vokalistas klausytojus audrino ne tik dainomis, bet ir komentarais tarp jų, kartais netikėtais. Pavyzdžiui, po vienos iš dainų jis sveikino Lietuvą įstojus į Eurozoną.

„Pasimatysim kitą kartą. O kitas kartas tikrai bus“, - užtikrino „Def Leppard“ vokalistas atsisveikindamas. - Nepamirškit mūsų ir mes neparmiršim jūsų“.

„Rebelheart“ išjudino su „Ilgu keliu“

Koncertui nuotaiką suteikė jį pradėjusi Lietuvos roko grupė „Rebelheart“. „Def Leppard“ jiems – vieni įkvėpėjų.

„Prisimenu, kai apie „Def Leppard“ išgirdau pirmąjį kartą. Buvo apie 1981-1982 metus, klausiausi Lenkijos radijo. Vedėjas pristatė naują jų albumą ir užgrojo keletą dainų. Ta muzika jau tada skambėjo nesuvokiamai gerai ir švariai. Nuostabu, kad aukštai iškeltą kartelę grupė išlaikė visus beveik 40 metų. Apšildyti juos mums didelė garbė“, – prieš koncertą žiniasklaidai sakė jau 20 metų grojančių „Rebelheart“ bosistas Regimantas Turūta.

Lyg tyčia, po beveik dešimtmečio pertraukos pernai išleistas naujas „Rebelheart“ albumas vadinasi „Mysteria“ - beveik taip pat kaip garsiausias „Def Leppard“ albumas, 1987-ųjų „Hysteria“.

Per pusvalandžio ilgio pasirodymą elektrines gitaras iškeitę į akustines „Rebelheart“ savo darbą atliko gerai: jų rokas – melodingas ir „Def Leppard“ klausytojams artimas savo stilistika. O pasirodymą užbaigusią dainą „Ilgas kelias“ arena dainavo kartu taip, tarsi „Rebelheart“ ir būtų pagrindiniai vakaro kaltininkai.

Kitas stotelė – Varšuva

Iš viso „Def Leppard“ sąskaitoje yra per 100 milijonų parduotų įrašų. Jie buvo viena pirmųjų grupių, išgarsėjusių dėka tuo metu naujos medijos – televizijos kanalo MTV. Pradėję kaip paprasti vaikinai iš pramoninio Jungtinės Karalystės miesto Šefildo jie tapo viena žinomiausių grupių roko istorijoje. 9-ajame dešimtmetyje „Def Leppard“ buvo daugiausia įrašų parduodanti roko grupė, bendrame muzikos kontekste populiarumu nusileidusi tik Michaelui Jacksonui.

Tarp didžiausių grupės hitų – dainos „Pour Some Sugar on Me“, „Animal“, „Love Bites“, „Hysteria“. Naujausiam „Def Leppard“ albumui „Songs from the Sparkle Lounge“ - jau septyneri metai, tačiau jau šiemet pasirodys naujas grupės įrašas. Tiesa, Vilniuje jo dainos dar neskamba – grupė pažadėjo naujus kūrinius groti tik po albumo išleidimo.

Vilniuje „Def Leppard“ neužsibus – jau antradienį jų laukia koncertas Lenkijoje, Varšuvoje. Vėliau grupė tęs turą po Čekiją, Vokietiją ir Skandinavijos šalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)