„Norėjosi daugiau rokenrolo. Ruošdamasis koncertams „Tik stipriau“ specialiai įtraukiau tas dainas, kurias retai grojome koncertuose, nes jos yra „griežtesnio“ skambesio. Be to, ir sudėtis „pastiprinta“ – scenoje esame keturiese, o ne tryse kaip įprastai“, – savo pasirinkimą aiškina grupės lyderis Igoris Kofas, tačiau dainų sąrašo nedetalizuoja.
Prisimindamas savaitės aktualijas, jis juokauja, kad šie koncertai turėtų tapti atgaiva tiems, kurių širdys apsals nuo saldžių „Eurovizijos“ konkurso dainų. „Juk ne veltui vadinamės „Lemon Joy“, – šmaikštavo jis.

Klaipėdoje „Lemon Joy“ eksperimentas pasiteisino su kaupu: sausakimša Klaipėdos kultūros fabriko salė visą dviejų valandas trukmės koncertą dainavo kartu su grupe. Gerbėjai labai šiltai priėmė tiek naujausią grupės singlą „Tik iškart, tik stipriau“, tiek visiškai naujas, dar negirdėtas dainas. „Lemon Joy“ teko keletą kartų grįžti į sceną bisui, o koncertui įpusėjus net ir sėdimus bilietus įsigiję žiūrovai stojosi iš vietų ir judėjo dainų ritmu.

„Tokį gražų gegužės vakarą, kažin, ar galėjo būti dar kas nors stipriau man ir visiems, išsiilgusiems „Lemon Joy” muzikos, gyvenantiems su ja daugiau nei dvidešimt metų. Ir tiems, kurie gimė kartu su šia muzika. Ir taip pat tiems, kurie galbūt atrado ją tik vakar. Ši muzika yra ne vienos kartos muzika: ji buvo mylimiausia mano a. a. vyro, ją myli mano jaunėlė dukra. „Lemon Joy“ atpažįsta ir mano trimečiai auklėtiniai: išgirdę per radiją, visada sako „Auklėtoja, tai tavo daina!“. Ne, daina iš tikrųjų ne mano, daina – Igorio, kurio visos dainos yra mano sielos muzika“, – tai tik vienas iš daugybės gerbėjų įrašų ir komentarų, kurie po koncerto pasipylė grupės feisbuko paskyroje.

Kada parašysite naują dainą ir kada bei kur koncertuosite – tokius klausimus dažniausiai „Lemon Joy“ feisbuko paskyroje užduodavo gerbėjai. Grupė į visus juos jau atsakė. Naujas, griežtais gitaros rifais pagardintas kūrinys „Tik iškart, tik stipriau“ jau sukasi radijo stočių eteryje. Tai – intriguojanti įžanga į išskirtinius koncertus Klaipėdoje ir Vilniuje, kuriuos praėjusių metų pabaigoje stiprius sukrėtimus atlaikiusi grupė pavadino „Tik stipriau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją