Tokios dainos, kaip "Vėjas man pasakė" (atliekama Danutės Neimontaitės ir VIA „Estradinės melodijos“), "Berniukai" (atliekama Liutauro Čepracko ir Laimio Vilkončiaus vadovaujamo vokalinio kvarteto bei LRT lengvosios muzikos orkestro) ar "Pašauki mane" (atliekama Antano Čapo ir legendinės grupės "Nerija"), žavėjo ir tebežavi jau ne vienos kartos Lietuvos žmonės. Iš viso albume "Vėjas man pasakė - populiariausios kompozitoriaus Teisučio Makačino dainos" - net 21 kūrinys, tarp kurių atlikėjų - ir Stasys Povilaitis, Tomas Balčytis, Romanas Marijošius, Vladas Daugintis, Aleksas Lemanas, Nijolė Tallat-Kelpšaitė, Birutė Petrikytė, Alfredas Macius bei daugelis kitų žymių dainininkų.

Kaip taikliai pastebėjo muzikologė Laimutė Ligeikaitė kompaktinės plokštelės anotacijoje, "Teisučio Makačino dainos pasižymi ne tik žaisminga elegancija, intelektualiai, išmoningai komponuojama intonacine medžiaga, bet ir kunkuliuojančia ritmų įvairove, žengusia koja kojon su mada, su vakarietiško scenos spindesio nostalgija, su išraiškos laisve, žodžiu, su viskuo, kur sovietinė ideologija įžvelgė kylant jai didžiausią pavojų. Nuo tvisto, bigbyto, disco, ritmenbliuzo, džiazroko, svingo, boogie – woogie iki švelnios, minkšto, naktinio skambesio bosanovos – į tokį rūbą įvilktos dainos, dar pasodrintos savito lietuviško mentaliteto, rado atgarsį klausytojų širdyse, tapo jų savastimi." Prie kompozitoriaus kūrybos populiarumo neabejotinai prisidėjo ir talentingi tekstų autoriai: Stasys Žlibinas, Vladas Šimkus, Vytautas P. Bložė, Antanas Saulynas, Jonas Lapašinskas ir daugelis kitų – jų parašyti žodžiai padėjo Teisučio Makačino dainoms pasiekti išties plačią auditoriją.

Albumo turinys:

1. Danutė Neimontaitė - VĖJAS MAN PASAKĖ
2. Liutauras Čeprackas - BERNIUKAI
3. Antanas Čapas - PAŠAUKI MANE
4. Alfredas Macius, Liuba Petročenko, Aldona Stasiūnaitė, Genadijus Alfimovas - SODO VYŠNIA
5. Stasys Povilaitis - NIDOS BERŽAI
6. Vladas Daugintis, Tomas Balčytis - SUGRĮŽIMAI
7. Romanas Marijošius - LYJA
8. Alfredas Macius - NEVERK, MARIJA
9. Tomas Balčytis - GRĮŽKITE, PAUKŠČIAI
10. Aleksas Lemanas - PRIE APLEISTO SENO NAMO
11. Nijolė Tallat-Kelpšaitė - GAL TAI TU ŠAUKI /DEBESĖLI/
12. Birutė Petrikytė - SUGRĮŽK, KOL NEVĖLU
13. Stasys Povilaitis - VĖTRUNGĖS
14. Tomas Balčytis - KALNŲ SAKMĖ
15. Alfredas Macius, Nelė Braun - DEBESYS
16. Tomas Balčytis - ŽIEDAI, ŽIEDAI
17. Vladas Šlykas - RUGIUOSE
18. Valentinas Čepkus - VILNIAU, MŪSŲ MIESTE
19. Vladas Daugintis, Tomas Balčytis - RUGPJŪČIO BALADĖ
20. Stasys Povilaitis - JŪROS LAIŠKAI
21. Tomas Balčytis - O KAIP LAUKIAU...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją