Hitais „Radioactive“, „Demons“ ir „It's Time“ savo vardą išsikovoję „drakonai“ susibūrė tik 2008 m., bet per šį trumpą laiką sukūrė pavydėtiną karjerą: laimėjo „Grammy“ statulėlę, du Amerikos muzikos apdovanojimus, penkis „Billboard“ apdovanojimus.

Prestižinis amerikiečių žurnalas „Rolling Stone“ dainą „Radioactive“ 2013-aisiais įvardino kaip „didžiausią metų roko hitą“. Jaunajai muzikos klausytojų kartai jie yra vienas kertinių vardų, reprezentuojantis modernią pop ir roko muziką.

Kad Lietuvos klausytojams tokia muzika aktuali sekmadienio vakarą įrodė pilnutėlė „Siemens“ arena. Likus 10-iai dienų iki koncerto organizatoriai paskelbė, kad teliko keli šimtai bilietų – koncerto dieną atrodė, kad išpirkta ir didžioji dalis jų. Laisvos vietos buvo tik tolimiausiuose arenos kampuose.

Publikos demografija – nuo 8-mečių vaikų, kartu dainuojančių dainų žodžius, iki jų tėvų. Tai neturėtų stebinti. Nesikeikiantys, alkoholio nevartojantys ir lengvą melodingą muziką grojantys „Imagine Dragons“ yra bene tobula „šeimos“ grupė.

Vilniuje – vienas paskutinių turo koncertų

Imagine Dragons“ šis koncertas buvo vienas paskutiniųjų didžiuliame ture, kurio metu jie pristato antrąjį savo albumą „Smoke + Mirrors“, išleistą beveik prieš metus. Vos pasirodęs albumas iš karto debiutavo pirmojoje vietoje tiek JAV, tiek Jungtinėje Karalystėje ir Kanadoje.

Pasaulinį koncertų turą grupė pradėjo pernai balandį Čilėje. Nuo tada jie keliavo per abi Amerikas, Okeanijos ir Azijos šalis. Į Vilnių „Imagine Dragons“ atvyko iš Rygos, kur surengė koncertą šeštadienį. Kita jų stotelė – Lenkija, Lodzės arena.

Dan Reynolds

Užbaigti turą šitaip, vietoje, kurioje niekada nebuvome buvę, gaunant tokį palaikymą, yra nuostabu. Mes tikime, kad muzika gali sujungti žmones visame pasaulyje. Žmones, kurie yra skirtingų religijų, šaknų, lyčių. Žmones, gyvenančius nuo Las Vegaso iki, – įkvepiančią kalbą koncerto pradžioje tarė grupės vokalistas Danas Reynoldsas.

Visi keturi grupės nariai atrodė it paprasti vaikinai, galintys lengvai susilieti su savo klausytojais. Nieko panašaus į dar prieš savaitę šioje pačioje arenoje maskaradą surengusius metalistus „Slipknot“. Bet esminė „Imagine Dragons“ šou stiprybė yra ne įvaizdis, o dainos. Dainos, su sprogstančiais priedainiais ir įsimintinomis melodijomis, savo skambesiu primenančios grupių „Coldplay“ ar „Mumford“ optimizmą, o kartais ir liūdesį.

Vieno iš kūrinių metu „Imagine Dragons“ vokalistas atsisėdo ant scenos krašto ir dainavo visiškai greta klausytojų – tarsi tai būtų ne koncertas arenoje, o draugų susibūrimas prie laužo. Ir tai grupei – tik komplimentas.

„Lietuva, mes jus mylime. Skleiskit meilę ir taiką“, – atsisveikindamas su žiūrovais, konfeti lietuje tarė D. Reynoldsas. „Imagine Dragons“ šį vakarą tai padaryti tikrai pavyko.

Koncertą pradėjusi „Gjan“ debiutavo arenoje

„Imagine Dragons“ yra naujos kartos grupė, prie kurios žinomumo stipriai prisidėjo internetas (populiariausių jų dainų vaizdo klipai „YouTube“ peržiūrėti 3-4 šimtus milijonų kartų). Simboliška, kad jų koncertą pradėjo taip pat „interneto sensacija“ vadinama Lietuvos dainininkė „Gjan“.

Šis koncertas jai buvo iššūkis – „Gjan“ lig šiol niekada nebuvo grojusi arenoje. „Jūs neįsivaizduojat, kokia aš šiandien laiminga. Niekada net nekilo mintis, kad galėsiu stovėti prieš tokią minią žmonių“, – sunkiai tvardydama emocijas kalbėjo Greta Jančytė (tikrasis „GJan“ vardas).

Dainininkės pasirodymą gerokai sustiprino nauja jos grupė, kurioje – energingas gitaristas Edgaras Jokubauskas, viduryje pasirodymo atidavęs savo marškinėlius publikai, ir bene geriausias Lietuvoje kuriantis būgnininkas norvegas Sindre Skeie, taip pat grojantis grupėje „Rasabasa“. Jis, kaip ir „Imagine Dragons“ būgnininkas Danielas Platzmanas dirba su ta pačia būgnų kompanija, prestižine „SJC Drums“.

"Gjan"

Sugrojusi hitus „Tattoo“, „Not Afraid“, „I Need Your Love“, taip pat keletą lig šiol nepublikuotų kūrinių Greta buvo išlydėta masiškais plojimais. „Atbėgu greitai pas jus, paklausysime koncerto“, – tarė ji atsisveikindama.

„Imagine Dragons“ koncertinį turą užbaigs vasario 5-ąją Amsterdame, o tada grupės lauks užtarnautas poilsis.

Lietuvos koncertų organizatoriams šis vakaras irgi turėjo būti optimistiškas – jis įrodė, kad jei grupė ar atlikėjas geba pritraukti jaunus klausytojus (o dažnai tai reiškia, kad ir jų tėvus), augančius su šiuolaikine muzika, koncertas gali puikiai pavykti – net jei daugybė žmonių Lietuvoje tokios grupės ar atlikėjo nežino. Kaip jau buvo nutikę su Lana Del Rey.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)