Daugiau nei 40 profesionalų šlifavo naujausias ir jau seniai hitais tapusias Lino dainas. Iš viso prie šio projekto dirbo apie 80 žmonių.

Koncertinio turo „Laiko mašina“ kūrėjas ir atlikėjas pasakojo, kad kiekvienam miestui komanda turi specialiai paruošę po stiprų kozirį: Vilniuje su L. Adomaičiu koncertuos „Empti“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė, Šiauliuose - Gytis Paškevičius, Kaune - Danguolės Beinarytės choras "Jaunsytė", Klaipėdoje - Vytautas Grubliauskas. Ypatingas visų turo koncertų svečias Merūnas Vitulskis.

Pritariančioji dainininkė bus Monika Linkytė. Orkestrui diriguos LVSO dirigentas Ričardas Šumila.

Orkestro dirigentas R. Šumila pabrėžia, kad šis koncertinis turas jam ir pačiam yra savotiška laiko mašina. „Pamenu save dar visai mažą. Lino muzika man padarė didelį įspūdį ir jau tada svajojau su juo sukurti bendrą projektą, - pasakojo jaunasis dirigentas. – Taigi, mano svajonė išsipildė.“
R. Šumila pabrėžė, kad tiek jam, tiek visiems orkestro muzikantams dirbti su tokiu muzikos profesionalu yra tikras malonumas.

Jam antrino ir Merūnas. Pasak jo, Linas yra toks muzikos inovatorius, kurio muzikos kartotekoje nėra albumo, kuris nebūtų sulaužęs standartų.

„Džiaugiuosi, kad dar galiu būti Lietuvoje ir prisijungti prie šios fantastiškos kompanijos. Retas muzikantas turi tokią intuiciją, kokią turi Linas, - sakė M. Vitulskis. - Mano vaikai ateityje tikrai didžiuosis, kad aš dirbu su tokiais muzikantais, kaip L. Adomaitis, G. Paškevičius, R. Šumila.“
Linas Adomaitis ir Giedrė Kilčiauskienė

G. Kilčiauskienė per spaudos konferenciją prisipažino, jog jai dalyvavimas šiame grandioziniame ture taip pat buvo maloni staigmena.

„Aš šiame ture būsiu koncerto staigmena, bet ir man šis renginys buvo staigmena. Linas yra tas dainininkas, su kuriuo esu įrašiusi daugiausiai duetų. Tačiau buvo taip susiklosčiusios aplinkybės, kad aš negalėjau atvykti paklausyti jo koncerto. Tačiau viskas pasikeitė ir aš jam perskambinau pranešti, kad būsiu. Tada Linas sako: „Gerai, tada tu būsi ne žiūrovė, bet atlikėja“, - juokiasi ji.

L. Adomaitis savo gerbėjams turi specialų prašymą. Kadangi visi artistai scenoje bus pasipuošę su kostiumais, jis siūlo susikurti šventę ir pasipuošti visiems žiūrovams.

Beje, šis solidus įvaizdis Liną lydėjo nuo vaikystės iki studijų pabaigos. Kodėl L. Adomaitis savo albumo pristatymui pasirinko ne klubinį stilių, bet klasiką?

„Nors ir klasika, bet ji šiandien atrodo kaip naujovė. Tie, kurie pradėjo keliauti su mano muzika, dabar jau yra subrendę žmonės ir taip pat jau dėvi kostiumus, - sako Linas. - Mintyse šis projektas brendo labai ilgai. Ko gero, nuo „L+” laikų. Ir, panašu, kad mums pasisekė. Kaune visi bilietai buvo išpirkti likus trims savaitėms iki renginio pradžios. Vilniuje bilietų neturėtų likti jau rytoj.”

Albumo pristatymo koncertai vyks:
Spalio 9 d. Kauno valstybinėje Filharmonijoje
Spalio 10 d. Vilniaus Kongresų rūmuose
Spalio 11 d. Šiaulių koncertų salėje „Saulė“
Spalio 12 d. Klaipėdos koncertų salėje
Spalio 18 d. Marijampolės kultūros centre

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)