Pirmą kartą – nacionaliname parke

Vieną karštą rugpjūtį į Kuršių marias plūduriuojančia scena išplaukė būrelis draugų. Atradę ypatingą muzikos ant vandens jausmą, jie grįžta čia kasmet, o prie jų prisijungia vis daugiau bendraminčių.

Praėjusiais metais sulaukus gausaus festivalininkų antplūdžio, organizatoriai nusprendė keltis į sausumą, kad scena tvirčiau stovėtų ir šokėjai daugiau vietos patrypti turėtų. Veiksmas vyks šiuo metu neeksplotuojamame Nidos oro uoste, apimančiame virš 250 tūkst. kvadratinių metrų.

„Tokiame plote net tūkstantinė minia ištirptų taip, kaip kasmet „Rafta“ lankytojai ištirpdavo Kuršių mariose, – pasakojo festivalio sumanytojas Algirdas Sabaliauskas. – O pakilimo takas, aplink žaliuojantys medžiai bei šalia esančios marios pojūčius tik dar labiau sustiprins.”

Atsiras vietos tiek palapinei, tiek prie scenų ar su vaikais ant pledo pakrantėje, taip pat bus išvengta spūsčių. Atsižvelgiant į jautrią zoną, kurioje vyks renginys bus ribojamas žmonių kiekis, taip pat imtasi visų priemonių, jog nenukentėtų supanti unikali Kuršių nerijos nacionalinio parko gamta.

Anot A. Sabaliausko, nuo pat pirmo renginio idėja buvo skatinti ekologišką transportą, tad visi kviečiami vykti riedlentėmis, dviračiais, keltu arba autobusu, nors su automobiliu įvažiuoti į festivalio teritoriją taip pat bus galima.

Labiausiai kviečiami tradiciniai festivaliautojai su jachtomis, burlaiviais ar kitomis vandens transporto priemonėmis. Jiems net nereikės pirkti bilieto, nes nors muzika gros nuo kranto, atmosfera ant vandens bus ne ką prastesnė: sceną planuojama atsukti į marias, tad muzikantų bus galima klausytis tiesiai iš laivų.

Programoje – ne tik koncertai

Galimybė judėti vandeniu išlieka svarbiausia mintimi. Tad šį kartą prijungiama pastaruoju metu itin populiarėjančių vandens sporto ir pramogų atstovai su savo įranga, surengsiantys parodą, kurioje taip pat kiekvienas norintis galės parduoti savo seną įrangą čia veiksiančiame turgelyje.

Ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje savo darbais garsus Linas “Lightforms” Kutavičius sukurs šviesų vizualizacijas vandenyje ir ant kranto, kurios pavers “Rafta” prieigas magiškais vartais į festivalį.

Taip pat bus ir miško darželis, kur patys mažiausi festivalio lankytojai galės praleisti laiką.

Muzikinė programa šiemet itin gausi ir marga. Be populiariųjų ir daugelio pamėgtų lietuvių atlikėjų „Garbanotas Bosistas“, „Keymono“, „Gin'Gas“ bei „Baltic Balcan“ didžėjų, pakviestas ir švedų hiphopo kolektyvas „Supersci“. Antrą gyvavimo dešimtmetį skaičiuojanti grupė raito senosios mokyklos štrichais skambantį repą, o labiausiai žinomi dėl savo hitų „Get!“ ir „On The Grind“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)