Liepos 24 dieną 50-ąjį jubiliejų švęsiantis žemaitis Ž. Žvagulis muzikinę savo puotą su būriu žvaigždžių rengia rugpjūčio 7-ąją.

Klaipėdoje gimęs ir iki 16-os šiame mieste gyvenęs estrados atlikėjas jaučia ypatingus sentimentus uostamiesčiui. Todėl ir savo šventę jis nutarė surengti Klaipėdos Vasaros estradoje.

„Visą gyvenimą buvau ir liksiu klaipėdiečiu, žemaičiu. Klaipėda yra mano smegenys, o širdis – tai mano močiutė, Salantai“, – aiškino Ž.Žvagulis.

Jubiliejaus koncerte bus daugybė Žilvinui brangių svečių. Tačiau išskirtinių dovanų jis nesitiki, net atvirkščiai – prašo nieko nedovanoti.

„Didžiausia dovana man esate Jūs. Bet jei ketinate sukti galvą dėl dovanos – nesukite. Atidariau sąskaitą, kuri skirta Klaipėdos Vasaros estrados renovacijai“, – rašoma Ž. Žvagulio gimtadienio pakvietime.

Klaipėdos saivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis teigė, kad dainininkas apie tokius savo ketinimus jiems pranešė dar pavasarį.

„Jis papasakojo, kad planuoja savo jubiliejų švęsti Klaipėdoje ir būtent Vasaros estradoje, nuo kurios ir pradėjo karjerą. Tai buvo malonu, bet dar labiau pradžiugino Ž. Žvagulio iniciatyva organizuoti akciją, kuri padėtų rinkti lėšas estrados modernizavimui“, – sakė N. Lendraitis.

Žilvinas Žvagulis

Jo įsitikinimu, labdara yra sąžinės reikalas: „Žinome ir apie Ž. Žvagulio norus. Palaikome jo iniciatyvą, giriame, džiaugiamės Ž. Žvagulio mąstymu. Kaip bus toliau – žiūrėsime, gal iš tikrųjų kas nors įvyks. Suprantu, kad tokioje iniciatyvoje - daugiau simbolikos. Pagrindinis dalykas – aktyvinti visuomenę, atkreipti dėmesį į estradą. Valio. Mes gerbiame iniciatyvą, tik kad ji turėtų naudos.“

Žilvinas Žvagulis dabar ėmėsi inicatyvos, savivaldybės administracija yra atidariusi sąskaitą, vietoj jubiliejaus dovanos žmonės galės pervesti sumą estrados modernizavimui. Praėjusią savaitę savivaldybės kolegija priėmė sprendimą dėl kelio, kuriuo reikėtų eiti. Kitas žingsnis – konkretus veiksmų planas. Turi būti projektas, vizualizacijos, reikia matyti architektūrines vizijas. Ko gero, Ž. Žvagulio socialinės akcijos dėka surinktos lėšos pasitarnautų būtent pirmame etape – projektavime. Žiūrėsime, kiek tų lėšų bus sugeneruota, – kalbėjo N.Lendraitis. – Kiekvienam geros valios žmogui, kiekvienam klaipėdiečiui skauda širdį dėl šio objekto, kuris yra apverktinos būklės. Niekas nenori investuoti pinigų, kol nėra aiški estrados ateitis, bet šiuo atveju vizija jau yra aiški, todėl visiškai logiška toliau įgyvendinti projektą ir ieškoti potencialių investuotojų.“

Klaipėdietis sportininkas Ramūnas Vyšniauskas gyvena prie pat Vasaros estrados. „Kiekvieną rytą pro ją bėgu korsą, ar dviratį minu. Toks atsilupęs, apgriuvęs gargaras puošmenos nedaro. Todėl aš labai palaikau Žvagulio iniciatyvą patiems prisidėti prie estrados suremontavimo idėjos. Žilvinas šaunuolis, kad sugalvojo tokią akciją. Ne šnekomis, o darbais galima išjudinti šį reikalą. Todėl didelė pagarba jam už tai, visi pažįstami ir artimieji labai jį palaikome. Aš pats esu už pokyčius ir įdomius projektus. Būtinai pervesiu į renovacijos sąskaitą“, – sakė R.Vyšniauskas.

Į Klaipėdos Vasaros estrados renovacijai skirtą sąskaitą lėšų gali pervesti ne tik Ž. Žvagulio bičiuliai, bet visi, neabejingi kultūrinio objekto likimui. Sąskaitos nr. LT604010042301366594.

Atlikėjas šiai progai perdainavo savo dainą „Savi krantai“, kuri yra skirta Klaipėdos kraštui. Šį kartą daina suskambės visai kitaip, mat prie dainos atlikimo prisidėjo Neda, Tomas Varnagiris, Marius Matulevičius, Eglė Jakšytė ir G.Z.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)