Festivalio organizatorių teigimu, šiemetinis festivalis išaugo iš "mažų laikrodžio kiemelio marškinėlių", kur nuo pat pradžių vyko festivalio koncertai ir persikėlė į Teatro aikštę.

Šis festivalis, anot rengėjų, kasmet darosi populiaresnis, todėl norima sudaryti galimybę dar daugiau žmonių išgirsti gerą muziką.

Festivalio šūkis išlieka toks pat - "Gera muzika - geriems žmonėms".

Visi festivalio koncertai bus nemokami. Vienas festivalio rengėjų, Klaipėdos džiazo klubo prezidentas Vytautas Grubliauskas sako, kad tokiu būdu miestiečiams norima padaryti šventę, kad bet kuris Vakarų Lietuvos gyventojas ar svečias galėtų tris dienas mėgautis džiazu.

Festivalio koncertai dar vyks savivaldybės kiemelyje, Kretingos pranciškonų vienuolyno kiemelyje ir bažnyčioje, džiazo klube "Kurpiai" ir klube "Indigo" vyks "jam session" ir "techno jam session".

Šiemet išsiplėtė ne tik festivalio koncertų vieta, bet ir jo biudžetas, kuris siekia apie pusę milijono litų. Pernykščio festivalio biudžetas buvo beveik perpus mažesnis - 260 tūkst. litų.

Į 7-ąjį Pilies džiazo festivalį dalyviai šiemet atvyksta iš Prancūzijos, Anglijos, Olandijos, Rusijos, Danijos, JAV, Latvijos ir Lietuvos.

Tarp įdomiausių atlikėjų organizatoriai paminėjo švedų grupę "Mynta" su dviem dainininkais iš Indijos, kurie atskrenda specialiai į festivalį iš Bombėjaus.

Brangiausi festivalio atlikėjai - JAV-Olandijos projektas: dainininkė Rosa King su grupe.

"Conception I" specialiai festivaliui sukurtas projektas, kurio atlikėjai surinkti iš Suomijos, Danijos ir Lietuvos.

Rengėjams pavyko į festivalį pasikviesti vieną žymiausių džiazo grupių Europoje "Time after Time" iš Latvijos.

Organizatorių teigimu, festivalio džiazas orientuotas į įvairiausią publiką, kuriai bus grojama įvairi muzika - nuo konceptualaus džiazo iki džiazroko.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją