Įspūdinga statistika

Kokius rekordus sumuš šis renginys 2014-ųjų rugpjūčio 15-17 dienomis, sunku prognozuoti, nes iki šiol jis augo svaiginančia progresija ir jau kelerius metus iš eilės išlaiko didžiausio festivalio Lietuvoje pozicijas. Pirmaisiais metais jį aplankė apie 3 tūkst. žmonių, antraisiais jų buvo 6 tūkst., trečiaisiais - apie 10 tūkst., o šiemet – jau apie 13 tūkst. Nuo 2 scenų ir keliolikos atlikėjų „Karklė Live Music Beach“ išaugo iki 6 erdvių, kurioje karaliauja įvairiausių stilių muzika ir apie 100 grupių bei stipriausių iš Lietuvos bei užsienio.

„Kažkada renginį saugojo vos 15 apsaugos darbuotojų, šiemet jų buvo 120, už pramogų organizavimą atsakingų žmonių skaičius išaugo nuo 50 iki 1000 žmonių, palyginti su pirmaisiais metais turėjome beveik 10 kartų daugiau prekybininkų ir turbūt tai dar ne riba.

„Karklė Live Music Beach“ galima pavadinti valstybe valstybėje, kuri per kelias dienas ant jūros kranto sukuria kažką išties unikalaus. Žmonės čia atvažiuoja ne vieno ar kelių koncertų pasiklausyti. Jie atvyksta į reiškinį ir patys tampa jo dalimi“, - kalbėjo „Karklė Live Music Beach“ komandos vadovas Marius Tumšys.

Peržengė Atlantą

Festivalio „line up‘ų“ viršūnėse pabuvojo „Mumiy Troll“, „Fiction Plane”, už kurios šturvalo stovi Stingo sūnus Joe Sumner, „Leningrad“, King Charles, Andrius Mamontovas, „Antis“, Marijonas Mikutavičius, SEL, „Bix“.

Šiemet sąrašą papildė didelė porcija naujų skambių vardų, o svečių horizontai peržengė Atlanto vandenyną. Iš Los Andželo atvykę grupės „Far East Movement“ atstovai Karklei negailėjo komplimentų: „Labai patiko idėja, energija, pozityvas. Tai vienas geriausių festivalių, kuriame buvome šiemet. Pakvieskite mus vėl!”.

“Norime grįžti kitais metais!”, - antrino amerikiečiams Karklėje šiemet koncertavę suomiai “The Rasmus”. 

Naujas klipas įkvepia sugrįžti

Dar daugiau šiltų žodžių Karklei, teigiamai nusiteikusiai publikai ir jokių papildomų paaiškinimų nereikalaujantys vaizdai – naujausiame video klipe, kurį pristato organizatoriai, šiuo metu intensyviai besiruošiantys penktajam festivaliui. Jis bus, dar stipresnis, o pigesnių bilietų tikėtis neverta. Išankstiniai festivalio bilietai tik nuo 75 litų – dabar geriausias metas apsirūpinti ryškiais įspūdžiais kitą vasarą nenuskriaudžiant piniginės.

Oranizatoriai išlaiko tradiciją ir vėl parinko optimalią datą norintiems iki soties pasimėgauti mėgstama muzika bei pažymėti vasaros pabaigtuves ant jūros kranto. Kitąmet Žolinės bus švenčiamos rugpjūčio 15 d., penktadienį, tad festivalininkų malonumui – trys laisvadieniai, kuriuos persmelks taika, meilė ir muzika.

Jubiliejinis penktasis „Karklė Live Music Beach“ pirmuosius svečių vardus anonsuos kitąmet, tačiau organizatoriai neslėpė, kad jų užmojai solidūs. Bus dar daugiau žinomų atlikėjų, dar daugiau muzikos iš kaimyninių šalių, dar daugiau įvairovės kalbant tiek apie gyvai grojančias grupes, tiek apie didžėjus.

Beje, vien pastarųjų pajėgos pernai buvo itin gausios. Pirmąkart iškilusioje „Beach Stage“ pozityvia house, tropical base, reggae ir kitų stilių muzika dalinosi 24 didžėjai iš 7 šalių. Naujos scenos įkurdinimas paplūdimyje išties pasiteisino, tad norima ją toliau „auginti“.

Neliks nuošalyje ir teatras bei kiti menai. Su įkvėpimu organizatoriai stengsis pasirūpinti, kad festivalyje patogiai jaustųsi visi, įskaitant sveikuolius, žaliavalgius ar tuos, kurie nori linksmintis be alkoholio.

„Pateptas“ renginys

Anot organizatorių, hipiškas festivalio šūkis „Peace, Love & Music“ buvo padiktuotas pačių dalyvių ir unikalios festivalio atmosferos – niekam nieko neteko išradinėti dirbtinai. Nepaisant to, kad ilgąjį Žolinių savaitgalį Karklė tiesiog sprogsta nuo žmonių, incidentai, kurių neišvengia daugelis kitų masinių renginių, šią vietą aplenkia. 

„Festivalis yra savotiškai „pateptas“. Turbūt ši vieta turi ypatingą aurą, kuri traukia ypatingą publiką – šviesius, gražius, pozityviai nusiteikusius žmones. Net blogas oras Karklę tik pagąsdina nepadarydamas žalos. Prieš šių metų festivalį dangus maišėsi su žeme, bet jau pirmąją renginio dieną nušvito saulė ir visą savaitgalį mėgavomės ne prastesniu nei Ispanijoje oru“, - juokėsi M. Tumšys.

Klesti meilė ir draugystė

Rugpjūčio šiluma alsuojantis festivalis plačiai atveria ne tik scenas muzikai, bet ir širdis romantikai. Organizatorius vis pasiekia laimingų įsimylėjėlių laiškai, kuriuose „Karklė Live Music Beach“ dalyviai džiaugiasi spalvingoje minioje suradę savo antrąsias puses. 

„Nors festivalis labai demokratiškas - jame linksminasi ir vyresni žmonės, - pas mus atvažiuojantį jaunimą ypač įdomu stebėti. Neabejojame, kad su „Karklė Live Music Beach“ auga nauja karta. Po kelerių metų jos atstovai pasiners į karjerą, kurs savo šeimas, tačiau tikime, kad mūsų krantas jiems visuomet liks daug sentimentų keliančia vieta, į kurią norisi grįžti“, - kalbėjo organizatoriai.

Ištikimybę festivaliui nuoširdžiai demonstruoja ir „Karklė Live Music Beach“ savanoriai. Dabar organizatorius pasiekia apie 900 pretendentų anketų, iš kurių atrenkama 100 pagalbininkų: „Labai džiaugiamės tais, su kuriais tenka dirbti. Tai nėra vien „žalias“ jaunimas. Tarp savanorių yra nemažai ir jau baigusių studijas, užimančių rimtas pareigas, kai kurie mūsų bičiuliai netgi gyvena užsienyje, tačiau taip susiplanuoja atostogas, kad grįžtų čia, prisidėtų prie festivalio, o tuo pačiu pabūtų visame muzikos ir veiksmo epicentre“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)