Tradiciškai dienos metu „Satta Outside“ vyksta sporto žaidynės, šiemet pasipildžiusios naujomis šakomis. Tai – dieną ir naktį vyksiančios tinklinio varžybos, futbolas, regbis, taip pat – vandens šautuvų turnyras, kurį organizuoja gatvės rūbų kūrėjai GRLA.

Į festivalį jau atvyko ir instaliacijas kurti pradėjo vokiečio Phillipp Barth kuruojama tarptautinė menininkų komanda. Tai – praėjusiais metais estradą ištapę vokiečiai gatvės meno atstovai „Low Bros“ ir jų tėvynainis optinės apgaulės meistras Clemens Behr bei erdvines ir šviesos instaliacijas kuriantis lenkas Krzystof Syruc .

Specialią lietuviškų trumpametražių filmų, sukurtų 2009-2012 m. ir jau pelniusių publikos bei kritikų dėmesį, pristato organizacija „Lithuanian Shorts“. Kino peržiūros vyks naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Europos Sąjungos iniciatyva „Judrus jaunimas“ („Youth On The Move“) festivalyje pristatys Europos Komisijos programas, kurios informuoja apie studijų ir darbo galimybes Europoje bei Lietuvoje. Projekto palapinėje vyks diskusijos su esamais arba buvusiais Europos Komisijos programų dalyviais, kurie įgytus studijų arba darbo įgūdžius Europoje, taiko Lietuvoje. Taip pat bus galima dalyvauti įvairiose meninėse dirbtuvėse, diskusijose ir kituose užsiėmimuose.

Siuntų tarnybos palapinė lauks festivalininkų, norinčių savo mantą namo po „Satta Outside“ tiesiog parsisiųsti. Visus krepšius, kurie tilps į paštomatą, siuntų tarnyba į 12 Lietuvos miestų pargabens nemokamai.

Plokštelėmis ir aparatūra prekiaujanti parduotuvė šeštadienį surengs diskusiją, skirtą vinilo mylėtojams. Jos metu plokštelių leidybos, retų egzempliorių paieškos ir apskritai šios kultūros patirtimi pasidalins keletas Lietuvos ir užsienio didžėjų.

Viso festivalio metu veiksiančiame turgelyje savo veiklas pristatys nemažas būrys įvairių aprangos gamintojų, dizainerių, menininkų. Čia bus galima išmokti japonišku būdu piešti ant vandens, pasigaminti savo marškinėlius ar tiesiog įsigyti naujus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)