Tai jau ne pirmas kartas, kai šis atlikėjas vieši Lietuvoje. 2013-aisiais jis taip pat pasirodė „Kaunas Jazz“ scenoje.

Gregory Porteris tradiciškai šiltai bendravo su publika. Dainininkas pažymėjo, kad su malonumu grįžo į Kauną.

Koncerto metu skambėjo beveik visos žinomiausios Gregory Porterio dainos iš albumų "Water", "Be good" ir "Liquid spirit".

Susižavėjusi publika atlikėją bisui iškvietė net du kartus.

Vos per keturis metus Gregory išaugo į geriausią džiazo vokalistą pasaulyje.

Visi, pabuvoję šio švelnaus milžino koncerte, supras kodėl. Nuginkluojantis dainavimo stilius ir nuostabus baritonas kelia ir pagarbą, ir emocijas. Viskas, prie ko savo muzika prisiliečia šis amerikietis, virsta auksu.

2010-aisiais išleistas debiutinis jo diskas Water buvo nominuotas Grammy apdovanojimui – geriausio džiazo vokalo albumo kategorijoje. Kad taip būtų pagerbtas debiutanto įrašas – retas atvejis. Antrasis albumas Be Good taip pat atnešė Grammy nominaciją, o trečiuoju bandymu šįmet Gregory pelnė visų pasaulio muzikantų trokštamą apdovanojimą.

Dar daugiau – į puikų Gregory balsą, legendinius Natą Kingą Cole'ą ir Billą Withersą primenančią dainavimo manierą ir jo paties kuriamas dainas dėmesį atkreipė ne tik džiazo, bet ir kitų žanrų gerbėjai, taip didindami atlikėjo populiarumą. Saviškiu jį šiandien laiko džiazo, soulo, ritmenbliuzo, net popmuzikos mėgėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)