„Esame dėkingi Karklės bendruomenei, kuri leido įvykti šiam renginiui. Juk ji įsileido net 12 tūkst. žmonių bei galingą garsą, sklindantį net iš penkių festivalio scenų“ – padėką reiškė „Karklė Live Music Beach“ komandos vadovas Marius Tumšys.

„Užaugusi“ festivalio kokybė

„Labai džiaugiamės, jog galėjome įrodyti, kad toks festivalis mažyčiame Karklės kaime išvis gali vykti. Dėl praėjusių metų nesklandumų kilo abejonių, ar vieta ir infrastruktūra yra tinkama organizuoti tokio didelio masto renginį, ar mes pajėgūs priimti tokį didelį skaičių žmonių. Tad šiemet buvo nuspręsta kuo labiau kelti festivalio kokybę ir kartelę“, - mintimis dalinosi jo rengėjai. Būtent dėl šios priežasties į organizacines pajėgas telkėsi tikri savo srities profesionalai bei buvo naudojama ypač kokybiška šviesų ir garso aparatūra, kuri įspūdingus efektus sukūrė ir „Positivus“ festivalyje Latvijoje.

Apie aukštą tarptautinio renginio kokybę liudijo ir jo lankytojai, kurie žarstėsi įspūdžiais ir pastebėjimais ne tik apie įspūdingus scenos efektus, bet ir apie pramogas, gyvenimą palapinių miestelyje bei maistą. Dienos metu festivalinininkai aktyviai dalyvavo paplūdimio pramogose, tokiose kaip putų šou, rytinėse mankštose bei šokių pamokose, „kosminio“ tinklinio ar burbulinio futbolo varžybose, lankėsi jau tradicija tapusiame Hipių turgelyje, puošėsi laikinosiomis tatuiruotėmis bei netgi rengė vestuves!

Tie, kurie dalyvavo „Karklė 2014“, gyrė kempingus, kuriuose šiemet buvo žymiai daugiau vietos nei pernai, bei maitinimo zoną „Pasaulio virtuvės“, kurioje mėgstamų patiekalų ar užkandžių galėjo rasti net vegetarai. Festivalininkai puikiai vertino sprendimą visas maisto palapines įkurti vienoje vietoje ir atokiau scenos. Juk taip kultūringiau ir patogiau.

Organizatoriai išskyrė puikiai atliktą policininkų darbą. Būtent dėl to renginyje būta žymiai mažiau incidentų nei įprasta.

Svečiai liko sužavėti

Festivalio rengėjai neįtikėtina sėkme vadina tai, kad festivalio organizatoriams pavyko prisikviesti tokio kalibro grupę kaip „Rudimental“. „Viena yra, dalyvaujant ture, prasukti pro šalį ir surengti koncertą salėje ar arenoje, o visai kas kita - pasirodyti savaitgalį lauko scenoje“, - bėrė žodžius M. Tumšys ir sakė vis dar negalintis patikėti, jog iš atlikėjų lūpų sklido vien teigiami atgarsiai.

Tai patvirtino visi festivalio hedlaineriai: britas „Example“ bei žymieji „Rudimental“, kurie po koncerto dėkojo organizatoriams ir reiškė netikėtumą, jog tokie profesionalūs renginiai vyksta šioje mažytėje šalyje. Subtilieji islandai „Gus Gus“ po šeštadienio dieną vykusio „soundcheck‘o“ su kavos puodeliu pasivaikščiojo po festivalio teritoriją ir pajuto be galo malonią ir draugišką festivalio atmosferą.

Leeroy Thornhill, kuris anksčiau priklausęs pašėlusio populiarumo sulaukusiai grupei „The Prodigy“, Lietuvoje koncertavęs ir anksčiau, taip pat stebėjosi, kaip smarkiai patobulėjo mūsų šalies koncertų organizavimo įgūdžiai.

Net Marijonas Mikutavičius, kuris šiame jau šeštus metus rengiamame festivalyje pasirodė trečią sykį, publikai išrėžė jautrų palinkėjimą, jog kada nors gyvenime ir jiems tektų patirti tą neapsakomą jausmą, kurį ant scenos patyrė atlikėjas. Pasirodymas, kupinas atsidavimo ir nuoširdaus bendravimo su žiūrovais, pritraukė kone didžiausią būrį festivalininkų. Tai tik įrodė, kad kartais nereikalingi net įspūdingiausi šviesos ir garso efektai ar sceninis įvaizdis, kad koncertas sulauktų tokios didelės sėkmės. Pats M. Mikutavičius negalėjo patikėti, jog euforija ir nepaaiškinamas gėris, patirtas šio festivalio scenoje, su kiekvienais metais tik auga.

Tačiau džiaugėsi ne tik atlikėjai, bet ir publika, pajutusi, ką reiškia dalyvauti stambiausio kalibro muzikos atlikėjų koncertuose po atviru dangumi. Net penkiose festivalio scenose vyko pusšimtis žymių Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymai, iš kurių visi jie atrado savo žiūrovą bei esamą ar būsimą gerbėją. Ką jau kalbėti apie įspūdingus festivalio hedlainerių pasirodymus, pranokusius net pačių organizatorių lūkesčius ir smarkiai pakėlusius renginio kartelę. Publikos patirta muzikinė ekstazė puikiai atspindėjo festivalio šūkį: „Trys dienos, kai galvoje – tik muzika!“

Kitais metais – dar daugiau staigmenų

„Nors 2014-ųjų festivalis šiandien mums yra lyg juodas debesis, tačiau esame dėkingi tiems, kurie atleido mums bei nepalankioms oro sąlygoms. O šiais metais įvyko tai, dėl ko mes dirbome ir ko siekėme“, - džiaugėsi grandiozinio renginio organziatoriai.

Šiais metais buvo girdėti daug pasvarstymų apie padidėjusią festivalio bilieto kainą. Tačiau, anot „Karklė Live Music Beach“ komandos, reikia suprasti, kad bilietas vien į grupės „Rudimental“ koncertą kainuoja 50-60 eurų, o į „Example“ – 30-40 eurų. Komerciškai organizatoriams šis renginys nebuvo naudingas. Tačiau jis buvo naudingas patirtimi, emocijomis bei pažintimis ne tik festivalininkams, bet ir patiems organizatoriams.

„Bilieto kaina atsijoja lankytojus. Šįkart į festivalį atvyko būtent tie žmonės, kurie iš tiesų norėjo čia būti. Ir tai mums yra svarbiausia“, - kalbėjo rengėjai ir pridūrė, jog ateityje kainos gali tik didėti.

„Karklė 2015“ buvo vienas didžiausių muzikos klubų po atviru dangumi. Čia savo mėgstamo stiliaus muziką galėjo atrasti kiekvienas. Juk, pastebėjome, festivalyje dalyvavo ne vien jaunimas, o įvairaus amžiaus grupių žmonės. Apie tai, ko galima tikėtis kitų metų festivalyje,

„Karklė Live Music Beach“ komanda kortų atskleisti kol kas tikrai nežada. „Laukite staigmenų! Jau yra atlikėjai, apie kuriuos mes svajojame ir galvojame, tačiau jų vardų dar tikrai neišduosime.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)