Los Andželo priemiestyje Inglvude esančios arenos „Forum“, kur K.Westas turėjo koncertuoti, iki sekmadienio šou pradžios likus mažiau nei trims valandoms, administracija tviteryje paskelbė, kad koncertas atšaukiamas. Dar nurodyta, kad pinigai už bilietus bus grąžinti jų pirkimo vietose.

Šeštadienį vakare per šou Sakramente K.Westas, atlikęs vos tris dainas, ėmė plūsti kitus atlikėjus ir Hillary Clinton (Hilari Klinton). Koncertą jis sutrumpino, nors prieš tai jame pasirodė pusantros valandos vėluodamas, rodo pranešimai ir socialinėje žiniasklaidoje paskelbta medžiaga.

K.Westas pareiškė esąs „įskaudintas“, nes Beyonce neva pasakiusi, kad nedalyvaus viename tokiame šou, tikriausiai – apdovanojimų „Grammy“ įteikimo ceremonijoje, jeigu nelaimės prieš jį metų vaizdo klipo kategorijoje.

„Buvau atsiųstas čia pateikti jums visą savo tiesą, net rizikuodamas savo paties gyvybe, net rizikuodamas savo paties sėkme, savo paties karjera“, – sakė K.Westas.

„Jay Z, paskambink man, brol, tu vis dar man nepaskambinai ... Jay Z, aš žinau, kad gavai žudikus. Prašom nesiųsti jų ant mano galvos. Tiesiog paskambink man. Pasikalbėk su manim kaip žmogus“, – pridūrė jis.

Kartais su K. Westu bendradarbiaujantis reperis Jay Z ir jo žmona Beyonce buvo prisidėję prie H. Clinton rinkimų kampanijos ir vadino ją vienytoja.

Paskui K.Westas paragino žiniasklaidą rengtis „rašyti savo pasyvius agresyvius Lebrono Jameso rasistinius komentarus“.

„Renkis pasidžiaugti, spauda, renkis, renkis, nes šou baigėsi“, – pridūrė jis ir numetė mikrofoną.

Aiškiai nusivylę žiūrovai ėmė skanduoti: „Užsikr... Kanye.“

Po JAV prezidento rinkimų kampanijos, per kurią kiti atlikėjai ir afroamerikiečiai daugiausia rėmė D.Trumpo varžovę H. Clinton, reperis ketvirtadienį vakare vienai auditorijai pareiškė, kad nebalsavo, bet jei būtų balsavęs, būtų pasirinkęs D.Trumpą.

Pasak K.Westo, D.Trumpas, kuris žadėjo suvaržyti imigraciją ir pelnė baltųjų darbininkų klasės palankumą, galėtų padėti atnešti permainas demaskuodamas rasizmą.

„Iš tikrųjų manau, kad jo prieiga buvo absoliučiai geniali. Nes ji sup... veikia“, – sakė K. Westas, kuris pareiškė planuojantis ir pats 2020-aisiais siekti prezidento posto.

Anksčiau K. Westas yra pareiškęs paramą B.Obamai ir, kaip žinia, yra supykdęs buvusį prezidentą George'ą W.Bushą, kuris, pasak jo, į uraganą „Katrina“ vangiai reagavo todėl, kad jam nerūpi afroamerikiečiai.

Tačiau su išrinktuoju prezidentu K.Westą siejo šilti santykiai. Pernai D.Trumpas sakė: „Aš niekada blogai apie jį nekalbėsiu, ... nes jam labai patinka Trumpas.“