„Sigitas yra mano vienas mėgstamiausių menininkų. Pamenu, su juo susipažinome vieną karštą vasaros dieną. Mudu su Jurgiu vaikščiojome Vilniaus senamiesčio gatvėmis, kai sutikome Sigitą ir jis mus pasikvietė į savo studiją. Taip ir užsimezgė mūsų draugystė...“, – pasakoja E. Jennings.

Sigitas Staniūnas – pasaulio menininkas, tarpdisciplininio meno atstovas, kūryboje derinantis tapybos, instaliacijos ir performansų žanrus, kuriantis ir rengiantis parodas Lietuvoje, Europoje, JAV ir net egzotiškuose kraštuose – Indonezijoje, Brazilijoje.

„Ne pirmą kartą kursiu paveikslą koncerto metu, kai garsas, spalva, poezija ir tapyba susijungia į vientisą simbiozę. Taigi apie tokio kūrinio sukūrimą kartu su Erica Jennings kalbėjomės jau seniai...“, – idėją trumpai reziumuoja menininkas S. Staniūnas.

Gražiausia vieta kalėdiniam koncertui Vilniuje

Šįvakar Erica Jennings savo vienintelį kalėdinį koncertą surengs sakrališkoje aplinkoje. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Čia skambės ne tik dainininkės parašyti hitai („Coming Home for Christmas“, „Leading Me Home“, „Lovely Day“), gerai žinomi kalėdiniai kūriniai („White Christmas“, „All I Want for Christmas is You“), bet ir amerikietiškojo gospelo įkvėptos giesmės. Pavyzdžiui, „Eye is on the Sparrow“. Jas airių kilmės dainininkė atliks kartu su galingais pritariančiaisiais vokalais.

„Tikiu, kad nėra gražesnės ir autentiškesnės vietos Vilniuje, kurioje galima koncertuoti ir sukurti ypatingą šventę visiems susirinkusiems, nei Šv. Kotrynos bažnyčia“, – sako bažnyčios aplinką ir akustiką jau išbandžiusi ir įvertinusi E. Jennings.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)