Simboliška, kad 20-mečio kūrybinio jubiliejaus turas, prasidėjęs lapkričio 20 d., baigsis praėjus mėnesiui – gruodžio 20 d. Iki šiol keturis didžiuosius Lietuvos miestus aplankę „biplanai“ džiaugiasi kiekviename jų sulaukę itin šilto sutikimo ir netylančių gerbėjų aplodismentų. Muzikantai nekantriai laukia klaipėdiečių reakcijų – anot jų, tai svarbiausias ilgų kūrybos metų įvertinimas.

„Kiekvienas turo koncertas grupei atnešė ypatingų emocijų ir įspūdžių, todėl neabejojame, kad Klaipėda jų dovanos ne mažiau. Su šiuo miestu jaučiame stiprų ryšį. Neatsitiktinai ir paskutinis mūsų albumas skirtas būtent jūrai ir esantiems joje. Todėl džiaugiamės jubiliejinį turą uždarysiantys ir Kalėdas pasitiksiantys būtent čia“, – sako vienas iš „Biplan“ muzikantų Olegas Aleksejevas.

Šventiniame „Biplan 20!“ koncerte ant scenos svečio teisėmis pasirodys džiazo muzikantas V. Grubliauskas-Kongas. Jo teigimu, su „biplanais“ scenoje jis susiduria jau dešimtmetį ir per tuos metus įsitikino, kad grupė net ir po visų kūrybinių ieškojimų išlaikė savo „stuburą“.

„Linkiu tokiais ir išlikti, kokius juos kiekvienas iš mūsų pažįsta. Manau, kad „biplanai“ kaip vieni profesionaliausių ir nuoširdžiausių atlikėjų Lietuvoje turi daug parako, kurio dar ilgai užteks Lietuvos publikai“, – teigia V. Grubliauskas.

Koncertinį turą „Biplan“ rengia grupės 20-mečio jubiliejaus proga. „Biplan“ jau aplankė savo gerbėjus Kaune, Vilniuje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Šiuose koncertuose su grupe specialius kūrinius atliko „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, „Lemon Joy“ narys Igoris Kofas, „Liūdnų slibinų“ atlikėjas Dominykas Vaitiekūnas bei „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas. Viso turo metu „Biplan“ lydi dainininkė Ieva Narkutė.

Turo metu gerbėjams „biplanai“ pristato savo žymiausius hitus, tokius kaip „Labas rytas“, naujas dainų aranžuotes, ryškiausius pastarųjų metų kūrinius, pavyzdžiui, „Amore“, ir senas, šiuo metu koncertuose nebegirdimas dainas. Šie kūriniai, o taip pat pajūrį itin mylinčių „biplanų“ dainos iš paskutinio grupės albumo „Visi keliai veda prie jūros“ skambės ir Klaipėdoje.

„Biplan 20!“ metu kiekvienam kūriniui ruošiami ir atskiri originalūs vizualiniai sprendimai. Dizaineriai „Pet Punk“ koncertams sukūrė specialias dekoracijas, o nestandartinių sprendimų manufaktūra „Mur Mur Mur“ rūpinasi išskirtiniu grupės įvaizdžiu ir atributika koncertų metu. Daug dėmesio skiriama kokybiškam garsui bei apšvietimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)