Visi stovimi bilietai į „Muse“ pasaulinio turo „Drones World Tour“ koncertą Kaune buvo išgraibstyti dar prieš porą savaičių, tačiau muzikantai turi gerų naujienų jų įsigyti nespėjusiems gerbėjams.

Iš naujo įvertinę „Žalgirio“ arenos salės planą, jie su koncerto rengėjais rado galimybę pasiūlyti dar 300 stovimų bilietų į šį koncertą.

„Pardavus visus stovimus bilietus, mus užplūdo nuliūdusių „Muse“ gerbėjų laiškai.

Pasitarę su grupės atstovais, radome galimybę nemažindami scenos pasiūlyti bilietus į stovimą parterį dar 300 laimingųjų. Bet tai – jau tikrai paskutiniai bilietai“, - sakė koncerto organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ atstovas Deividas Afarjanc.

„Muse“ daina „Plug In Baby“:

Šiomis dienomis paskelbta ir tai, ką „Muse“ pasirinko savo „apšildančiais“ atlikėjais Lietuvoje ir Latvijoje. Ši garbė teko britų grupei „My Vitriol“, kuri yra puikiai žinoma alternatyviojo roko gerbėjams.

1999-aisiais susibūrusi grupė jau po septynių pirmųjų koncertų pasirašė sutartį su didele įrašų leidykla – grupės atradėju tapo ja akimirksniu susižavėjęs garsus britų radijo laidų vedėjas Steve'as Lamacqas.

Būtent „My Vitriol“ vadinami ryškiausiais svajingo „shoegaze“ stiliaus gaivintojais – grupės atliekama muzika kritikų pakrikštyta „nu gaze“. 2001-aisiais išleistas debiutinis grupės albumas „Finelines“ atnešė tris hitus, patekusius į Didžiosios Britanijos „Top 40“ - „Always Your Way“, „Grounded“ ir „Moodswings“. Beje, dainos „Grounded“ klipe įsiamžino kultinis režisierius ir aktorius Vincentas Gallo.

Grupės kūryba sudomino daugeliui šių dienų roko žvaigždžių, kurios save vadina „My Vitriol“ gerbėjais. Tarp jų – grupės „Coldplay“, „Placebo“, „Manic Street Preachers“, „Garbage“ ir, žinoma, šįkart „apšildyti“ savo koncertus pakvietusi „Muse“.

„My Vitriol“ yra koncertavę „Glastonbury“, „Roskilde“, „T In The Park“, „Reading“, „Download“ ir daugybėje kitų svarbiausių Europos festivalių, groję prieš 40 tūkstančių auditoriją, jų muzika pateko į ne vieno populiaraus filmo ir serialo garso takelį (pavyzdžiui, „Bafi – vampyrų žudikė“).

Muzikantams netgi buvo siūloma patiems tapti aktoriais ir žinomų mados namų reklamos kampanijų modeliais, tačiau jie nusprendė visą savo dėmesį skirti tam, ką geriausiai išmano – muzikai.

2002-aisiais grupė keleriems metams pasitraukė iš dėmesio centro, nuo to laiko kas kelerius metus tai pristabdo veiklą, tai sugrįžta. 2013-aisiais „My Vitriol“ į sceną grįžo po ketverių metų pertraukos – ir šiuo metu ruošia gerbėjų ilgai lauktą antrąjį albumą, kuris turėtų pasirodyti dar šiais metais.

„My Vitriol“ klipas „Always Your Way“:

Pirmą sykį į Lietuvą atvykstantys dviejų „Grammy“, penkių „MTV Europe“, dviejų „Brit Awards“ ir daugybės kitų apdovanojimų laimėtojai „Muse“ Kaune pristatys „360 laipsnių“ šou, kurio metu muzikantai gros arenos viduryje sumontuotoje scenoje.

Reginys su ekranais ir virš žiūrovų galvų skraidančiais aparatais – įspūdingiausias „Wembley“ stadioną, didžiąją „Glastonbury“ festivalio sceną ir kitas svarbiausias muzikos pasaulio erdves užkariavusios grupės šou per du karjeros dešimtmečius.

Praėjusį mėnesį šis koncertas net penkis kartus buvo surengtas Londono „The O2“ arenoje, o savaitgalį „Muse“ baigė šešių pasirodymų seriją Milano arenoje „Mediolanum Forum“.

„Dainos – galingos, preciziškos ir garsios. Vaizdas – nepriekaištingas. Koncerto pradžioje pasirodo apsaugininkai – kaip pikti robotai. Koncerto pabaigoje scena praryja fortepijoną kartu su vokalistu Mattu Bellamy“, - Londone surengtą koncertą apibūdina britų dienraštis „The Guardian“.
Šiuo daugiau nei 130 pasirodymų pasauliniu turu grupė pristato pernai išleistą albumą „Drones“, kuris pasiekė pirmąją vietą JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir daugelio kitų šalių „topuose“, o šįmet pelnė „Grammy“ statulėlę geriausio roko albumo kategorijoje.

„Muse“ klipas „Dead Inside“:

Šį mėnesį „Muse“ pristatė vaizdo klipą, sukurtą dar vienai albumo dainai - „Aftermath“.

Jaudinantis animacinis klipas - jauno vyro, kuris palikęs šeimą išeina į kariuomenę ir yra gniuždomas karo baisumų, istorija. Tiesa, klipas baigiasi vilties spinduliu – sugriautame mieste jo veikėjas suranda išgyvenusiųjų ir padeda jiems surasti artimuosius.

„Muse“ dainininkas Mattas Bellamy pasakojo, kad albumą „Drones“ įkvėpė knyga apie dronus, amerikiečių gausiai naudojamus kovose su teroristais.

„Buvau šokiruotas, nes nežinojau, kaip dažnai jie naudojami. Prezidentas Obama atsikelia, papusryčiauja, tada eina į karo kambarį ir nusprendžia, kur tą dieną bus bombarduojama. Remdamasis žvalgybos informacija, kuri gali būti labai nepatikima“, - žurnalui „Rolling Stone“ sakė „Muse“ lyderis.

Vaizdo klipas „Aftermath“:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)