Festivalio apimtys sumažėjo perpus

Vis dėlto šia galimybe džiaugiasi ne visi. Pirmiausia, festivalis iš keturių naktų fiestos sutrumpėjo perpus, šįmet festivalininkai Karklėje laukiami nuo penktadienio ryto, sekmadienį visi jau skirstysis namo.

Antra, šįmet festivalyje, kurį organizuoja jau kita įmonė (pernai festivalį organizavusiai įmonei iškelta bankroto byla, o šįmetiniai organizatoriai tikina tik iš geros valios glaistantys praeities skandalus), nepasirodo garsūs užsienio atlikėjai. Pernai buvo žadama, kad festivalyje gros „Naughty Boy“, „Redfoo“, „Sigma“, „Dub Fx“ ir būrys Lietuvos atlikėjų.

Šįmet atgyjančiame festivalyje pasirodys Leonas Somovas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu, BIX, „Naktinės Personos“, „Lilas ir Innomine“, „Radistai“, „Lemon Joy“, „Biplan“, „Žalvarinis“ bei dar keli Lietuvos ir užsienio atlikėjai. Laukiamiausias festivalio koncertas – grupės SEL pasirodymas šeštadienio vakarą.

Vienas iš festivalio „Karklė Live Music Beach“ organizatorių, Marius Tumšys, DELFI pasakojo, jog nemano, kad šįmet programa silpnesnė nei buvo planuota pernai tik dėl to, kad nepasirodys užsienio žvaigždės.

„Dabar Lietuvoje vyksta tiek užsienio atlikėjų koncertų, kad, matyt, nebūtų niekuom nustebinę, net jei tai būtų buvusi aukščiausio kalibro žvaigdždė“, – kalbėjo M. Tumšys.

Tačiau ne visi bilietus į pernykštę „Karklę“ įsigiję asmenys džiaugiasi šįmetiniais pokyčiais ir jaučiasi it įkliuvę į pinkles. Kai kurie tikina, kad organizatoriai, negrąžindami pinigų už įsigytus bilietus, verčia juos į festivalį vyktį lyg per prievartą.

DELFI išpublikavus straipsnį apie pasiruošimą šįmetinei „Karklei“, pasipylė komentarai: „Praktiškai aš jaučiuosi rėmėja. Ne savo noru“, „Praeitais metais su draugais buvome prisipirkę bilietų, kuriuos sudėjus nemenka sumelė gavosi ir viskas „ant vėjo“ išėjo“.

Pernai įsigytus bilietus dauguma stengiasi parduoti internete. Vidutiniškai vieną bilietą dviem dienoms su galimybe apsistoti palapinių miestelyje, galima įsigyti už 35 eurus. Pernai bilietai kainavo nuo 40 iki 140 eurų.

Pažeistos vartotojų teisės

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (toliau – VVTAT) DELFI patikino, kad dėl organizatorių sprendimo negrąžinti pinigų už įsigytus bilietus, į juos kreipėsi daugiau kaip 100 žmonių.

VVTAT priėmė sprendimą tenkinti vartotojų reikalavimus – organizatoriai privalo grąžinti pinigus už bilietus į neįvykusį festivalį. „Tarnybos sprendimas įsigalioja ir yra privalomas vykdyti, jeigu nė viena ginčo šalis per 30 dienų nuo Tarnybos sprendimo dėl ginčo esmės priėmimo nepareiškia ieškinio bendrosios kompetencijos teisme Civilinio proceso kodekso nustatyta tvarka, prašydama nagrinėti ginčą iš esmės. Su šiuo vykdomuoju dokumentu vartotojai galėjo kreiptis į antstolį ir išieškoti reikalaujamą sumą“, – kalbėjo VVTAT atstovė Giedrė Nenartavičiūtė.

Tačiau šioje istorijoje netrūksta painių detalių – pernai festivalį „Karklė“ organizavo UAB „Renginių centras“, šįmet – UAB „Renginiai LT“. Pernai festivalį organizavusiai įmonei yra iškelta bankroto byla, tad VVTAT nurodo, kad dėl žalos atlyginimo vartotojai turi kreiptis į bankroto administratorių Gintautą Vaškelį.

„Jeigu vartotojai nesutinka dalyvauti šių metų renginyje, tai turėtų kreiptis į nurodytą bankroto administratorių (Gintautą Vaškelį), nurodydami konkretų reikalavimą, kad būtų įrašyti į kreditorių eilę, kadangi Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba teisės aktų numatyta tvarka nėra įgaliota spręsti vartotojų ginčų su juridiniais asmenimis, kuriems iškelta bankroto byla“, – teigė G. Nenartavičiūtė.

Blogos žinios

DELFI susisiekus su nurodytu bankroto administratoriumi Gintautu Vaškeliu, šis patikino, jog, jo duomenimis, dėl žalos atlyginimo kreipėsi ne vienas asmuo, tačiau negalėjo patikslinti informacijos. Dėl platesnės informacijos jis pasiūlė kreiptis į kitą bankroto administratorių Kęstutį Sadauską.

Bankroto administratorius K. Sadauskas kalbėjo: „Negaliu pasakyti, kiek tiksliai žmonių kreipėsi, tačiau pinigai tikrai niekam negrąžinti dėl to, kad, remiantis įstatymu, jiems pinigai bus išmokami tik tuomet, jei bus surinkta pakankamai lėšų iš parduoto turto, paskolų ir panašiai. Pagal bankroto įstatymą, skundai tenkinami tenkinami eilės tvarka“.

Organizatoriai stengiasi išpildyti visus lūkesčius

Nors praeities bėdos vis dar vejasi organizatorius, šįmet jie tikisi viską įgyvendinti sklandžiai.

„Po pernai metų mes apie viską daug atidžiau galvojame. Stengiamės maksimaliai apsidrausti nuo visų įmanomų ir neįmanomų grėsmių: tiek nuo oro stichijų, tiek nuo žmonių. Negalime sau leisti dar vienos nesėkmės“, – DELFI kalbėjo jau rugpjūčio 18-ąją prasidėsiančio festivalio „Karklė“ organizatorius Marius Tumšys.

Pasidomėjus, kiek festivalininkų šiemet laukiama „Karklėje“, M. Tumšys nepanoro įvardyti tikslaus skaičiaus dėl vienos aiškios priežasties – pernai bilietus įsigiję asmenys su jais gali atvykti į šįmet vykstantį festivalį. Kiek asmenų pasinaudos šia galimybe – nėra aišku ir neįmanoma apskaičiuoti.

„Bet kokiu atveju, manau, kad bus apie dešimt tūkstančių žmonių“, – prognozes įvardijo pašnekovas.

Tiesa, M. Tumšys patikino, kad pernai buvo įsigyta daugiau bilietų nei šįmet. „Tačiau šiuo metu pardavimai suaktyvėjo. Džiaugiamės, kad atgauname žmonių pasitikėjimą“, – tikino Marius.

Nors iki festivalio liko dar savaitė, Karklės paplūdimyje jau pradėti pasiuošimo darbai. Akimirkomis organizatoriai pasidalijo oficialioje feisbuko paskyroje.

Akimirkos iš anksčiau Karklėje vykusių festivalių:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)