Grupės, kurios įrašai yra visų laikų perkamiausi, autorinių teisių valdytojai ketvirtadienį baigė ilgai trukusį boikotą ir atvėrė „The Beatles“ kūrinius sparčiai augančiam tiesioginio klausymosi internetu sistemų vartotojams.

Spotify“, kuri yra didžiausia tokio pobūdžio platforma, nurodė, kad per pirmąsias tris dienas 70 mln. kartų paleido tos grupės dainas. Tai reiškia, kad vienas vidutinis šios sistemos vartotojas per Kalėdas perklausė vieną „The Beatles“ dainą.

„Come Together“ buvo aiškiai populiariausia: iki pirmadienio paryčių ši daina „Spotify“ tinkle buvo perklausyta daugiau negu 2,3 mln. kartų.

Bendrovė išsamesnės analizės nepateikė, bet ši bliuzo skambesį turinti roko daina yra pirmoji „The Beatles“ populiariausiame 1969 metų albume „Abbey Road“. Taigi tikėtina, kad „Come Together“ populiarumą iš dalies galima paaiškinti tuo, kad šią dainą paleisdavo vartotojai, nusprendę pasiklausyti to albumo.

„Spotify“ nurodė, kad 65 proc. „The Beatles“ klausytojų šioje sistemoje yra jaunesni negu 34 metų – per jauni, kad tiesiogiai prisimintų grupę, iširusią 1970 metais.

„Padedame supažindinti naują gerbėju kartą su svarbiausia grupe per visą istoriją“, – „Spotify“ įkūrėjas ir vadovas Danielis Ekas rašė savo tinklaraštyje.

32 metų D.Ekas sakė, kad „The Beatles“ kūrinių įtraukimas į „Spotify“ kolekciją yra „asmeninis triumfas“, ypač dėl šio švedų verslininko vaikystės patirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)